onsdag, mars 3, 2021

Jan Ullrichs tidligere sjef frykter avskåret hode i sengen

Må lese

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg...

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Jan Ullrichs tidligere sjef skriver bok om sitt liv og kunnskap om blodposer som tilhører ‘Madrid-fotballspillere’ og en ‘berømt spansk tennisstjerne’. At Belgiske Rudy Pevenage var et dårlig selskap var viden kjent, men ettersom han var en sykkelsportens aller mektigste sportsdirektører var det ingen som turte å gjøre noe.  – Nå skal han fortelle nesten alt i en bok som vil etter eget utsagn sette hans liv i fare. 

Dopingmistanken har holdt seg til ham siden han som Jan Ullrichs mentor førte den unge tyskeren til seier i Tour de France i 1997 – en seier som Pevenage siden har erkjent ble oppnådd gjennom bloddoping.

Nå bekrefter han i boken ‘Der Rudy’ at han faktisk var en type som rettferdige idrettsutøvere skulle følge. I boka snakker han om doping gjemt i dobbeltveggede colakasser, om blodposer i melkekartonger og mellommenn, som på terrengsykler fraktet blodposer mellom hotellene.

Les: Raske reflekser reddet ex stjernespiss fra «drive by shooting»

Han sier også at han i sin gode venn Eufemiano Fuentes ‘klinikk i Madrid så blodposer som tilhørte’ en berømt spansk tennisstjerne ‘og’ Madrid fotballspillere ‘. Fuentes var den spanske legen som sto i sentrum for etterforskningen Operación Puerto, som stoppet Jan Ullrich og Ivan Basso i 2006.

Pevenage klarer imidlertid ikke å identifisere idrettsstjernene han hevder å kunne assosiere med bloddoping på Fuentes ‘klinikk.

«Nevner jeg navn, ligger jeg i sengen min i morgen med hodet avskåret,» skriver han i boka, ifølge avisen Het Laaste Nieuws.

Tittelen på Pevenages bok spiller på partnerskapet han har delt med Jan Ullrich de siste tiårene, hvor det tyske vidunderbarnet i hans velstandsdager ble omtalt som ‘Der Jan’. Sportslig endte det da Ullrich ble nektet deltagelse i Tour de France 2006 på grunn av mistanke om doping.

Les på Sporten: David Beckham vil hente ikke mindre enn to Manchester City stjerner

Ifølge avisen Algemeen Dagblad forteller Pevenage han veltet korthuset da han ringte Fuentes under Giro d ‘Italia for å dele sin glede over Jan Ullrichs seier i singelstarten i Pisa.

Pevenage hadde lenge utøvet den største forsiktighet i sin kommunikasjon med Fuentes, og aldri ringt fra sin egen telefon. Denne dagen var imidlertid hans «burnerphone» tom for samtaletid  og han tok derfor sin egen telefon og ringte Fuentes.

‘Det var en dødelig feil. Plutselig var jeg på den spanske politilisten. Slik ble jeg ofret»

I 2009 gjorde Rudy Pevenage kort comeback i sykling som sportsdirektør ved det kontroversielle Team Rock Racing, som gjorde  det til en regel å ansette gamle dopingdømte sykelister.

I sin aktive karriere vant Pevenage en etappe i Tour de France i 1980 og vant den grønne poengtrøyen det året.

Operación Puerto var slutten av Jan Ullrichs karriere på det profesjonelle feltet. Han har siden levd et yrende liv der skandaler drevet av alkoholforbruket og gavmilde damer har preget overskriftene om og om igjen.

Les: Overgriper stoppet av dinosaur!

Rudy Pevenage han uten hår til høyre

- Advertisement -

4 COMMENTS

Siste nytt

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg...

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var Priors merkevareidentitet, nå har blitt...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som er manager den skotske premiership-klubben...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk. I dag fyller det moderne...

Snart ferdig forhandlet med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø hadde torsdag et møte med sin kollega Ranil Jayawardena i det britiske handelsdepartementet. Vi går nå...

More Articles Like This