mandag, april 12, 2021

IOC kongene av grådighet

Må lese

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

For IOC, den internasjonale olympiske komité, er den en selvfølge at deres medlemmer er søkkrike og får polert selvfølelsen sin av imøtekommende representanter fra søkerlandene. Nå bygger de milliard palass som nytt hovedkontor i endringens navn og Norge er stolte over at det var vi som fikk de til å tenke seg om og bli snille igjen.

For det er ikke bare et nytt hovedkontor som bygges, det bygges et symbol på endring. Dette skal ifølge dem selv, vise at de har forståelse for de grep som må tas og at de må bli moderne.

Det finnes fortsatt noen som synes det var trist Norge ikke søkte om nytt vinter OL.  Vi viste oss frem på en så positiv måte under OL på Lillehammer hvor vi heiet selv på atleter som knapt hadde sett snø før.

Ta en titt på planene for nytt hovedkontor til pampene i IOC. Det nytter ikke å si at man har lært når man kliner til med milliardbygg for seg selv og samtidig hevder å være moralsk og etisk på topp i verden.

I enhver festtale fra IOC snakkes det om å viderebringe de olympiske verdier. Å være en ekte olympier. Er det ikke nå på tide å finne på noe annet? De som forvalter arven fra antikkens Hellas er ikke skikket til jobben lenger. Kanskje har de aldri vært det, jeg vet ikke, gjør du?

Hitler var fremsynt nok til å se at de olympiske leker var en strålende arena til å fremme sin ideologi, ikke motsatt. Etter dette har organisasjonen gradvis beveget seg i korrupt og fascistisk retning. En rekke land trakk seg fra å arrangere lekene, til sist også Norge. Sveits, som er landet korrupte penger historisk sett har blitt gjemt i, så dette lenge før oss, og trakk sin søknad.

Det som stoppet den norske søknaden var behovet for en statlig garanti på 35 milliarder kroner for å arrangere noen skirenn og litt skøyter. 35 milliarder kroner det er omtrent halvparten av utdannelsesbudsjettet i Norge.

IOC-president Thomas Bach la for et par måneder siden frem 40 forslag til hvordan det å arrangere OL skal bli mer attraktivt i fremtiden.

Blant forslagene til Bach var nettopp å redusere kostnadene ved søknadsprosesser, større etterbruk av eksisterende anlegg, en egen olympisk kanal, hardere kamp mot jukserne i idretten og økt åpenhet rundt IOCs økonomi. Dette må selvfølgelig gjøres slik at IOC selv ikke mister sine inntekter og sin maktposisjon.

Det nye hovedkontoret i Lausanne i Sveits skal koste litt over en milliard kroner. Det skal stå ferdig i 2020 og skal romme organisasjonens 450 ansatte. IOC har over 4 milliarder i cash og skal ta opp lån for byggingen. Man kan stille seg spørsmålet, hva skal de med så mye penger?

IOC ønsker å arbeide for en renere idrett, og tar ansvar i kampen mot korrupsjon og kampfiksing. Vi i Norge tror at det er vår motstand som nå har satt i gang endringer i IOC. Det er forholdsvis blåøyd. Det er ingen endringer i en organisasjon som ikke ser at ekstrem pengebruk og luksus ikke er forenlig med sosialt ansvar.

Det er trist at det som er et mål for tusenvis av utøvere har blitt til en høyborg for grådighet og hedonisme. IOC har egentlig to valg, enten å si at de ikke bryr seg om de gamle grekernes idealer om fredelig idrettslig kampestrid og kjøre en ren kommersiell linje, eller legge ned. Det må så omfattende reformer til for å klare å gjenopprette tilliten til organisasjonen at det enkleste er å starte på nytt.

- Advertisement -

Siste nytt

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

More Articles Like This