Det er vanvittige summer som blir brukt for å kvitte seg med ledere som ikke virker, ikke bare i fotballen, men i næringslivet generelt. Jeg har full forståelse for at en som er med å løfte en klubb eller en bedrift fortjener en påskjønnelse, men jeg er ikke like forståelsesfull når noen får betalt for å gjøre en elendig jobb.
Tottenham, som desperat ønsker å sparke manager Antonio Conte og ikke vente til sommeren når hans kontrakt går ut, vurderer to onder opp mot hverandre. – Sparke sin italienske manager og betale 15 millioner pund i etterlønn/straff for at de trodde på han eller la han bli ut juni og håpe fjerdeplassen og pengene som følger Champions League kvalifisering holder.
Det koster å skille seg, spesielt i fotballverden. – Her er de 10 dyreste skilsmisseregningene i fotballhistorien:
Les på F7: Fortnite får milliardbot
- Andre Villas-Boas – Chelsea (12 millioner pund)
Chelsea brukte mye penger på å få Villas-Boas fra Porto i 2011, og sikkert veldig kjipt å måtte de bruke masse penger for å bli kvitt han også. – Håpet var at han skulle bli en ny Jose Mourinho (som Chelsea også har brukt vanvittig mye penger på å bli kvitt). Den 47 år gamle portugisiske manageren satt i jobben i mindre enn et år, men det var ikke noe galt med troppen de vant Champions League den sesongen under Roberto Di Matteo.
- Mauricio Pochettino – Tottenham (12,5 millioner pund)
Tottenham liker å holde sine eiendeler knyttet til lange kontrakter, og det fungerer utmerket så lenge klubben faktisk ønsker å beholde dem. Pochettino signerte en ny femårsavtale i mai 2018.
Bare 18 måneder inn i den kontrakten bestemte Spurs seg for at de ville bli kvitt og de måtte betale en enorm sum for å unnslippe kontrakten som de trodde ville beskytte dem.
Les: Steven Gerrard har fått seg ny jobb
- Thomas Tuchel – Chelsea (13 millioner pund)
- Det er mange Chelsea-managere på denne listen. Faktisk er det bokstavelig talt halvparten av dem. Tuchel er den siste etter å ha blitt vist døren av den nye eieren Todd Boehly da amerikaneren hevdet at de ikke delte en visjon for klubben.
Likevel, gitt hva Boehly har brukt siden han tok over i Chelsea, er ikke 13 millioner pund så mye.
- Fabio Capello – Russland (13,4 millioner pund)
Premier League-klubber dominerer absolutt denne listen, men kostnadene for å bli kvitt Fabio Capello for Russland var oppsiktsvekkende. Capello tok over det russiske laget i 2014 og skulle være mannen som skulle ta dem inn i VM på hjemmebane fire år senere. Han varte bare 18 måneder i jobben.
- Luiz Felipe Scolari, Chelsea (13,6 millioner pund)
Ok, umiddelbart tilbake til Chelsea, ser det ut til. Scolari var en iøynefallende avtale da han byttet Brasil (via Portugal) Stamford Bridge. Til tross for at Chelsea var Premier Leagues toppscorer, blant de fire beste og gikk videre til knockout-fasen av Champions League, ble Scolari droppet i februar av sin første sesong.
Han har imidlertid ikke latt utbetalingen dempe lidenskapen hans for fotball. Faktisk hadde han ni jobber etter Chelsea og holder på fortsatt i en alder av 75 i hjemlandet Brasil.
- Jose Mourinho, Tottenham (16 millioner pund)
Kongen av fallskjermer. Jose Mourinho er en av de mest suksessrike managerne fotball noensinne har sett, men han har helt klart en veldig god advokat også. Da han dukket opp i Tottenham hadde kanskje stjernen hans begynt å falme litt, selv om merittlisten hans fortsatt garanterte ham en topplønn.
Det kom godt med da de sparket ham i 2021, London-klubben sendte 16 millioner pund til den nåværende keiseren av Roma for å slippe han. Bemerkelsesverdig nok er det ikke engang i nærheten av å være den nest største gevinsten i karrieren hans, uansett hans største.
- Laurent Blanc, PSG (17 millioner pund)
Investeringene i Paris Saint-Germain er enorme, og med det følger proporsjonale forventninger. Og som vi alle vet, med store forventninger følger stor rotasjon på ledere. PSG har absolutt gått gjennom mange managere siden deres skjebneskiftende overtakelse i 2011, men ikke alle har klart seg like godt som Laurent Blanc.
Blanc vant tre ligatitler med PSG, men ble sparket for ikke å oppnå suksess i Europa. Han fikk en utbetaling på 17 millioner pund for det i 2016, og som de fleste vet, så langt har ikke den søkkrike franske klubben vunnet Champions League.
- Jose Mourinho, Chelsea (18 millioner pund)
Da Jose Mourinho mottok en utbetaling på 18 millioner pund i 2007 for- unnlatelse av å levere verken en tredje rygg mot rygg Premier League-tittel eller europeisk trofé, var det faktisk lett å sympatisere med ham. Han hadde forvandlet klubben og gjort dem til serievinnere, men ble ikke tillatt selv den minste nedgang i ytelsen for en ensom sesong.
- På den tiden var det rekordutbetaling, men det var en rekord han selv ville slå, i tillegg til en annen mann.
- Jose Mourinho, Man Utd (19,6 millioner pund)
Mourinho og Manchester United så ut til å passe perfekt, og det var en jobb han alltid så ut til å ha ønsket seg. Det var til og med et lykkelig ekteskap til tider. Han vant to trofeer nesten med en gang, men så var det slutt. - Mens ekteskapet hadde sine øyeblikk, var skilsmisseregningen enorm, men den er ikke den største.
- Antonio Conte, Chelsea (26,6 millioner pund)
Mens Jose Mourinho kan være kongen av utbetalingene, er det Antonio Conte som banket den største summen i historien. Faktisk kom ingen andre i nærheten. Conte vant Premier League i sin første sesong med ansvar for Chelsea og tok deretter FA-cupen i sin andre sesong. Tilsynelatende var det imidlertid ikke nok for Stamford Bridge-hierarkiet. - De sparket ham på slutten av den andre sesongen, og i henhold til regnskapene deres for 2017/18 kostet det dem 26,6 millioner pund å gjøre det.
- LES OGSÅ: Sender Forest-spiller til Wayne Rooney