mandag, april 26, 2021

Hvordan skrive en profesjonell CV

Må lese

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Å skrive en CV er noe vi alle lærer på skolen, men det er kanskje også det vi glemmer fortest. Selv om en CV er noe vi sikkert skriver mer enn 1 gang i livet, så er hvordan man skal skrive en CV noe av det flest søker etter på nettet.

Før man kan begynne å skrive en CV, må man vite 100% hva en CV er. CV, eller Curriculum Vitae som er det fullstendige navnet, er et personlig markedsføringsdokument. Dette er det du bruker for å presentere, eller «selge» deg selv om du ønsker å si det slik, til en potensiell arbeidsgiver.

Du vil i denne fortelle om deg selv, hva du har gjort før, dine ferdigheter og andre ting som du mener en potensiell arbeidsgiver trenger å vite om deg. Du vil finne mange CV maler på nettet, men du må fremdeles vite hva du skal inkludere og ikke.

Hva skal du inkludere i en CV

Når du søker etter en CV mal må du fremdeles skrive den selv, du må vite hva du skal skrive i for at den skal se profesjonell ut. Her er det virkelig burde skrive i Cven din:

  • Navn, kontaktinformasjon, tittel: Dette skal være det første du skriver i din CV. Du trenger ikke lenger skrive fullstendig adresse, alt du trenger er by og fylke. Om du ønsker det kan du inkludere en link til LinkedIn profilen din hvis du har det, men pass på at den er oppdatert.
  • Personlig profil: Du må skrive litt om dine karrieremål og profesjonell profil, et lite avsnitt under navnet ditt er nok, bare for å gi den potesielle arbeidsgiveren en kort oversikt over hvem du er og hva du står for. Pass på at du ikke skriver for mye, det er veldig lett å gjøre det. Du bør prøve å holde deg til å besvare disse 3 spørsmålene: – Hvem er du? – Hva har du å tilby dette selskapet? – Hva er dine karrieremål?
  • Erfaring: Dette er veldig viktig, har du tidligere erfaringer må du skrive ned disse. Hvor du har jobbet, hva dine arbeidsoppgaver var og hvem du jobbet for.
    Om du har en lang liste med erfaringer lønner det seg å velge de mest relevante. Har du noen som er veldig gamle, kan du la være å inkludere disse.
  • Utdannelsen din: Det lønner seg alltid å skrive ned ungdomsskole, videregående og høyskole utdannelsen du har. Hvor du gikk, når du gikk der og hva du studerte. Kanskje også inkludere hvilke standpunktkarakterene.
  • Ferdigheter: Om du f.eks søker på arbeid som inkluderer å arbeide på en datamaskin, lønner det seg å skrive litt om hvilke dataprogrammer du kan bruke. Du bør også skrive litt om dine ferdigheter til å arbeide sammen med andre.
  • Hobbier: Skriv et par setninger om hva du liker å drive med på fritiden, men vær veldig obs på at du ikke skriver for mye om dette.

Hva skal du ikke skrive i en CV

Nå som du vet hva du skal skrive i CVen din for at den skal se profesjonell ut, er det like viktig å vite om det er noe som du ikke skal skrive i en CV. Dette er bør du ikke ha med:

  • Du trenger ikke å ha bilde, det ser kanskje bedre ut, men det er ikke profesjonelt i Norge å sende CV med bilde.
  • Du trenger ikke å skrive når du er født eller hvor gammel du er, om du ikke ønsker det. Det har ikke noe å si hvor gammel du er så lenge du lovlig kan gjøre jobben.

Lengden på en CV kan variere, dette er derfor ikke noe du trenger å tenke på. Men når det er sagt må du huske på at alt du skriver i din CV skal være relevant.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over reaktoren. Bussturer...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du kan gå tilbake i tid.

Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt eget TV-program – sammen skal...

Fjerner ikke «Financial Fair Play»

Det er ikke aktuelt å fjerne regelen som har "plaget" de aller rikeste klubbene en stund. Financial Fair Play betyr at det...

More Articles Like This