I nærmere et år har vi fulgt kampene til UEFA Champions League 2022 og nå er det snart tid for finale. Mens Bodø/Glimt ikke kom seg videre fra første kvalifiseringsrunde, er det to norske favoritter som står igjen: Liverpool og Real Madrid. Så hvem kommer til å bli vinneren av årets turnering? Her ser vi nærmere på hva som kan forventes før den store finalen.

Detaljer om UEFA Champions League-finalen 2022

UEFA Champions League 21/22 startet allerede sommeren 2021 med første kvalifiseringsrunder. Kvartfinalene ble spilt i april og starten av mai 2022 og nå står den siste finalen for tur. Denne kommer til å spilles i Paris klokken 21 lørdag den 28. mai klokken, mellom de to favorittene Liverpool og Real Madrid. Etter mange spennende kamper er det nettopp de som har kommet best ut av årets sesong og nå står klare til å gi en av fotballnasjonene England og Spania en seier.

Hvordan ta del i spillet

Finalen spilles i Paris hvor det kommer til å sitte mange dedikerte og håpefulle fans på tribunen. Men selv om du ikke befinner deg i kampens hete, er det mulig å ta del i spillet på nett. Det er nemlig veldig populært å plassere en innsats på vinneren av turneringen, og det er ikke for sent å gjøre det rett for – eller i løpet av – finalen. Selv et helt nytt casino som tilbyr sportsbetting vil kunne tilby spill på denne kampen da det er en storfavoritt.

Dersom du er interessert i å ta del i moroa, kan dette gjøres ved å registrere seg på en online sportsbook og plassere en innsats. Innsatsen kan du enten spille på din personlige favoritt, eller på hvem du tror har den største sjansen til å vinne. Oddsen som gis vil kunne gi en indikator på hvem som er favoritt, men det kan være tett mellom de to gigantene. Hvis du ikke har fulgt med på sesongen og er usikker på hvem du ser på som favoritt, vil forhåpentligvis våre raske oppsummeringer være til hjelp.

Liverpool: På toppen av to ligaer i år

Liverpool er et engelsk fotballag mange nordmenn enten elsker eller hater. Laget har imponert i Champions League med 10 seire, 1 uavgjort og kun ett tap mellom september 2021 og april 2022. Minneverdige seire inkluderer en soleklar 5–1 mot Porto i gruppespillets andre kampdag.

I den engelske ligaen Premier League ligger Liverpool i skrivende stund på en god andreplass med fire seire og én uavgjort fra sine fem siste kamper. Dette viser til en god form som holder seg i toppen av to ligaer denne sesongen, selv om Liverpool i fjor kom på tredjeplass i Premier League og falt ut i åttedelsfinalen av fjorårets UEFA Champions League.

Real Madrid: Klar for revansje

Etter å ha tapt finalen mot Manchester City i fjor, tror vi at den spanske favoritten er klar for revansje. Med åtte seire har laget kjempet seg gjennom årets Champions League for å igjen ende opp i finalen og komme ut seirende. Hjemme i Spania gjør Real Madrid det også godt i årets La Liga. I skrivende stund ligger de nemlig helt på topp med 85 poeng fra 26 seire, syv uavgjort og kun fire tap. Dette er ikke uforventet fra storfavoritten som vant fjorårets sesong som sin 35.

f7.no -> adds
tabola