mandag, desember 6, 2021

Highbury Stadion er nå leiligheter

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

«Home of Football» er nå bare «home» etter å ha vært fotballstadion i 93 år og hjemmet til fotballklubben Arsenal. Klubben har flyttet til ny og større stadion ikke så langt unna. Det er en god stund siden det ble spilt fotball her, siste kamp var 7 mai 2006 hvor Arsenal spilte en FA Premier League-kamp mot Wigan Athletic, det var den siste kampen for sesongen.

Det var en viktig kamp for det dreide seg om kvalifisering til Champions League. Det startet dårlig for Arsenal som lå under 2 -1, men de ble som så mange ganger før reddet av deres største målscorer gjennom tidene, Thierry Henry som vartet opp med en Hat-trick. Fansen synes det var et verdig punktum for Higbury Stadion.

Highbury Stadion i Nord London hadde kapasitet på 38 000 og klubben ønsket å utvide, men på grunn av boliger på alle kanter var ikke det mulig. Det var et lokalt college som opprinnelig bygget stadion i 1913, den ble utvidet mange ganger etter at Arsenal flyttet inn, men det ble ikke mulig å bygge mer ved århundreskiftet.

Navnet er nå Higbury Square og leiligheter til mellom en halv million til en million pund er lagt ut for salg, og salget går strykende, faktisk så er alt solgt. Mange som kjøper sier området har en perfekt historie og at det er kort avstand til deres nye stadion Emirates Stadium som har 60 000 plasser.

Etter stadion stengte i 2006, auksjonerte Arsenal bort store deler av stadion, inkludert deler av banen, goalposts og tidligere manager George Graham sin pult. Omgjort til 650 leiligheter i et prosjekt som kalles «Highbury Square». The North Bank og Clock End ble revet. Eksteriøret av det børsnoterte Art Deco East Stand og matchende West Stand ble bevart og innarbeidet i den nye utbyggingen, mens resten av strukturene ble fjernet. Banen ble en felles hage, og spiller tunnelen ble omgjort til en korridor som fører til hagen.

Mange av de som har flyttet inn tror kanskje at fotball talent ligger i bakken og at de oppnår fotball drømmen ved hjelp av osmose.

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This