Gresvig Retail Group AS har i dag begjært selskapet konkurs

0
142

Sportsbransjen er i endring, en endring som ikke Gresvig har klart å henge med på til tross for å være en betydelig aktør. – Det er G-Sport/G-Max og Intersport som er merkevarene som er berørt. 

Konkursbegjæringen er innlevert ved Heggen og Frøland tingrett, og omfatter alle egeneide butikker. 100 franchisebutikker er ikke omfattet av konkursen. Bobestyrer Håvard Wiker i Ro Sommernes advokatfirma melder at foreløpig så holder alle butikkene åpent som vanlig.

«Vi har nå en avtale på plass som sikrer normal drift, mens vi arbeider for å legge grunnlag for permanent videre drift. Det betyr at alle butikker, både egeneide og franchise-butikker, holder åpent som vanlig. Avtalen sikrer også betaling av leveranser som ytes etter konkursåpning. Alle ansettelsesforhold videreføres inntil videre»

Les: Thailandske leger står bak gjennombrudd i behandligen av Coronavirus

De siste tre årene har det blitt skutt inn over én milliard kroner i selskapet, opplyser Olav Nils Sunde, styreleder i Gresvig Retail Group AS og O N Sunde AS.

«Vi kan imidlertid ikke forsvare å tilføre selskapet ytterligere ressurser uten en grunnleggende endring i konsernets samlede kostnader. Dagens kostnadsnivå er rett og slett ikke tilpasset markedsforholdene», sier Sunde. Skipsrederen er også hovedaksjonær i Color Group ASA som eier Color Line.

«Jeg er lei for usikkerheten dette skaper for våre ansatte, men jeg mener vi har lagt et godt grunnlag som jeg håper en eventuell ny eier vil være interessert i å bygge videre på», sier Lindberg, som tiltrådte for ett år siden.

Totalt består Gresvig-konsernet av i underkant av 95 egeneide butikker med mer enn 2.200 ansatte og en omsetning i 2019 på 3,2 milliarder kroner.

I august forsøkte selskapet å ta grep ved å avvikle G-sport og G-Max og flytte disse til Intersport-kjeden. Men dette lyktes altså ikke.

Les på Sporten: Søndag fulgte Daniel Maldini i sin fars og bestefars fotspor

tabola

No posts to display