Han startet sin karriere som komiker og har hodt på med det i tillegg til seriøre roller. Robin Williams var en av verdens aller morsomste og største stjerner. Han var ekte og beholdt gjennom hele livet en sårbarhet som gjorde at vi ønsket mer. Hans første rolle for film var Skippern, men han slo ikke skikkelig igjennom før han fikk en rolle i Happy Days som romvesnet Mork, serien ble så populær at det kom en spin off Mork and mindy.

Ifølge sheriffen i Marin County i California, der Williams bodde, ble den kjente skuespilleren funnet død i sitt eget hjem i Tiburon, nord for San Francisco.

Sheriffen opplyser i en pressemelding at Williams etter alt å dømme tok sitt eget liv, men understreker at den endelige dødsårsaken ikke er fastslått.

morges mistet jeg min mann og min beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede kunstnere og et vakkert menneske, heter det i en uttalelse fra skuespillerens enke Susan Schneider.

Jeg er fullstendig knust. På vegne av Robins familie ber vi om fred fra omverdenen i vår dype sorg. Når han huskes, er det vårt håp at fokuset ikke vil være på Robins død, men på de utallige øyeblikk av glede og latter han ga til millioner av mennesker, heter det videre.

Williams var også gift to ganger tidligere, og hadde ett barn sammen med sin første kone Valerie Velardi. Han hadde også to barn sammen med sin andre kone Marsha Garces.

I 1982 spillte han T S Garp i Garps verden og i 1987 kom hans virkelig store internasjonale gjennomdrudd i filmen Good Morning Vietnam, en rolle som nominerte han til Oscar. Listen over filmer, tv og scene opptreden er lang og imponerende, men nå er det altså slutt.

f7.no -> adds
tabola