«Glem suksess for England i VM»

0
127
Boris med klar beskjed til disse to gutta.

England knuste Panama 6-1 i VM. Med «garanterte» finaleutsikter stilte euforiske engelskmenn spørsmål til utenriksministeren om hvilke råd engelske supportere får når de nå strømmer til Russland. Svaret var i herlig Boris stil. Ikke uventet ble det bråk.

Vi har tilbragt tid på bar i Spania med engelske supportere under forrige EM. Derfor påberoper vi oss en viss ekspertise om hvordan engelske fotballsupportere tenker og ter seg.

Her er oppskriften:

  • før mesterskapet: optimisme á la denne gangen skal vi endelig lykkes!
  • under mesterskapet når det går dårlig: Visste vi det ikke!
  • etter mesterskapet når det har gått dårlig: Jævla trener!

Men når det for engangs skyld går bra for det engelske landslaget underveis sånn vi opplever i Russland, skal alle tvilerne på balløya knebles.

Politikeren Boris Johnsen elsker å ikke holde kjeft.

Som utenriksminister – og en slags sjef for landslaget og supporterne som nå befinner seg utenlands – fikk han spørsmålet om hvilke råd departementet har til engelske fans som vurderer å reise til Russland de neste ukene (les: for vi skal helt til finalen, yeah!).

-Mitt beste råd er å sjekke ut websiden til utenriksdepartementet med våre råd – og ikke la optimismen ta overhånd, sa Johnson i kjent stil ifølge The New European.

Ingen grunn til å legge planer om Russlandsreise, nei.

Dette var selvfølgelig et stikk til landslagstrener Gareth Southgate, som forrige måned hadde uttalt at han hadde liten interesse av å høre hva utenriksministeren mente om VM i Russland.

Og ja, hvis noen lurte, Boris Johnson fikk bråk – akkurat det han trives best med.

Skulle England snuble seg til finale, tenker vi utenriksministeren ikke står først i køen med gratulanter.

Les: Mer fra fotballens vidunderlige verden på Sporten.com

 

 

tabola

No posts to display