Gawker Media er konkurs

0
363

Det amerikanske medieselskapet går som en kule på tvilsomt kjendisstoff, de er til og med verre en Dagbladet. Hulk Hogan hadde sex med kona til en kamerat mens han filmet det hele, videoen fant veien til Gawker som publiserte den uten å spørre den tidligere Wrestleren om lov.

Det skulle de ikke gjort, selskapet ble dømt til å betale svimlende 140 millioner dollar i erstatning, de anket og advokatene til Hulk Hogan anket og økte kravet til 400 millioner dollar. Veldig mange stusset da de fikk høre at idioten Hulk Hogan kom med USAs desidert beste advokater og fremmet en meget solid sak. Svaret kom etter noen dager.

Paypal milliardæren Peter Thiel har vært forbanna lenge fordi Gawker i 2006 skrev en artikkel om at han var homofil. Peter Thiel kontaktet Hulk Hogan og finansierte saken 10 år senere. Det skal ikke lønne seg å offentliggjøre ting fra privatlivet, det er den enkelte sitt valg.

I et intervju med The New York Times, sier Thiel at det » er en av de beste tingene jeg har gjort.»

Gawker Media har begjært seg selv konkurs, ifølge dokumenter arkivert i dag i Southern District of New York skifteretten. Innlevering viser selskapets eiendeler som mellom 50 og 100 millioner dollar, med gjeld så høyt som 500 millioner dollar.

Det er fortsatt uklart hvilken effekt dette vil ha på selskapets fremtid. Konkurs i USA er også en beskyttelse. Grunnleggeren Nick Denton har lovet å fortsette Gawker juridiske kamper og forlagsvirksomhet.

Gawker har en lang rekke med ofte kontroversielle saker, blant annet om «The Silk Road», Manti T’eo og ideologiske fordommer i Facebooks topplister og mye nakenhet og sex. Det er stor uenighet i medieverden i USA om det er en god ting at en sinna milliardær kan stenge et mediehus som faktisk tjener penger.

tabola

No posts to display