Etter seks år alene i den danske hovedstaden følger familien etter den norske sjefen i FC København Ståle Solbakken. – Det er veldig velkomment og gledelig. 

Nå kan han se frem til å reise hjem til familien hver dag istedenfor å fly «hjem» på mindre hyppige besøk.

Les: Reklameinntekter for video på nett stuper

«Det vil gi meg frisk energi», Ståle Solbakken smiler i et intervju med ekstrabladet med tanken på at fru Anniken flytter tilbake til Danmark, denne gangen i forbindelse med datteren Ida, mens hennes to store brødre blir i Norge og studerer og naturlig nok spiller fotball.

«Jeg har jobbet mye siden 2013, men nå kan jeg få mer fritid fordi vi har bygget en fantastisk organisasjon, både rundt meg og i talentavdelingen, som var litt knust da jeg kom tilbake», sier Ståle som i mange år har jobbet 24 timer i døgnet for å bygge opp organisasjonen sin.

Les på Sporten: «Ringen er sluttet» Kåre Ingebrigtsen har hentet Andrew Hjulsager

«Vi har utviklet speider-avdeling og den medisinske sektoren er fantastisk. Vi har et ledelsesteam med gode mennesker som Sune Smith-Nielsen (talentleder), Frederik Leth (scouting og analyse) og Johan Lange (teknisk direktør), så nå er det mange ting å håndtere, og forhåpentligvis vil jeg få mer tid med familien .

Familien Solbakken har tidligere levd nord for København i sine første perioder som spiller og trener.

Den 51 år gamle lederen i mai forlenget kontrakten sin til 2023, og i denne forbindelse var det viktig for ham at familien ble enige om å flytte til Danmark igjen.