tirsdag, juli 14, 2020

Er du villig til å blø for tronen?

Må lese

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen....

Kjempeflott sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flott. Det er...

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til...

Nå kan du gjøre en god gjerning og se på TV samtidig! HBO Nordic og Røde Kors inviterer Game of Thrones-fansen til å Blø For Tronen.

Under to prosent av Norges befolkning gir blod – nå er målet å snu trenden med hjelp fra landets mest engasjerte seere HBO Nordic har i samarbeid med Røde Kors lansert det lokale initiativet «Blø For Tronen», en del av den globale kampanjen «For The Throne».

I løpet av syv sesonger har karakterene i Game of Thrones vært villige til å ofre alt i kampen om jerntronen. Finalesesongen nærmer seg med stormskritt, og i den anledning stiller HBO Nordic et spørsmål til fansen: «hva ville du gjort for tronen?».

Blod er ferskvare og kan ikke lages – det må gis! Vi er mer enn 5,3 millioner mennesker i Norge, men under 2 prosent av befolkningen er blodgivere. Norge trenger minst 30.000 nye blodgivere dersom blodberedskapen skal sikres, derfor ønsker HBO Nordic å engasjere flere nordmenn til å registrere seg som potensielle donorer.

– Vi inviterer herved alle Game of Thrones-seere til å bevise at de er hengivne blodfans ved å registrere seg som blodgivere, en gest som er verdig en av verdens største serier. Game of Thrones’ kulturelle påvirkningskraft er unektelig, og med «Blø For Tronen» er målet å benytte denne påvirkningskraften til å øke antallet blodgivere i den virkelige verden, står det i en pressemelding.

Ny sesong av Game of Thrones 15. april

«I opptakten til finalesesongen av Game of Thrones ønsker vi å engasjere en hær av hengivne fans for å kunne bidra til en positiv endring og øke antallet blodgivere», sier Isabell Goren, presseansvarlig i HBO Nordic. «Ved å alliere oss med Røde Kors, håper vi å dra nytte av motet og kampånden til blodfans som er villige til å gå så langt som å blø for tronen.» «Blodgivere bidrar til at livsviktig behandling kan gis til mennesker med alvorlig sykdom og skade.

Blodgiverkorpset er ikke statisk og hvert år faller nesten 20 000 blodgivere fra. Disse må erstattes, samtidig som vi må rekruttere flere for å styrke blodberedskapen» sier Elizabeth Salas Andreassen i Røde Kors Blodprogram. «Uansett hvem du heier på i kampen om jerntronen, kan du som blodgiver bidra til å redde liv.»

LES MER PÅ giblod.no Ekstern lenke

- Advertisement -

Siste nytt

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen....

Kjempeflott sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flott. Det er ikke alltid man legger merke...

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til å "vokse opp". - Han...

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der. Han er ikke redd for...

Planlegger verdens største flytende havvindpark

Equinor ligger langt nede på listen over miljøvennlige oljeselskaper (burde være enkelt å være på topp der) til tross for at de...

More Articles Like This