Endelig en god CO2 nyhet

0
108
Her har det vært vann

Det kan virke som 2019 er året som selv de mest konservative politikerne skjønner at det ikke er bærekraftig for både klode og økonomi at vi fortsetter med store utslipp. – Om det er antallet miljøkatastrofer, forskningsrapporter eller en tøff svensk jente som er årsaken vet vi ikke, trolig er det en kombinasjon. 

Pilene er i ferd med å snu

Les: Dette er teknologitrendene som vil prege 2020

De globale CO2-utslippene fra fossil energi ligger an til å bli på nesten 37 milliarder tonn, viser beregningene fra forskningssamarbeidet Global Carbon Project.

Sammenlignet med i fjor vil dette være en økning på 0,6 prosent. Til sammenligning var veksten i 2018 på 2,1 prosent.

At veksten ser ut til å gå langsommere, skyldes flere forhold. Bruken av kullkraft har avtatt betydelig i USA og Europa, og i Kina er den økonomiske veksten lavere enn før sammen med at de også har innført en rekke tiltak blant annet forbud mot bygging av nye kullkraftverk.

Les: Vil tilby Mourinho favoritt i bytte mot Eriksen

Kullkraften blir i mange tilfeller erstattet av naturgass, som også medfører CO2-utslipp, men ikke like store. Lavere økonomisk vekst vil i de fleste tilfeller føre til mindre bruk av energi og lavere utslippsvekst.

CO2-utslipp fra skogbranner og andre såkalte arealbruksendringer ser ut til å øke med 800 millioner tonn i år. Blant årsakene er de store brannene i Amazonas og regnskogen i Indonesia.

Skal det virkelig monne med reduksjon av CO2 utslipp må militæret ruste ned. – Det er ingen større kilder til utslipp.

tabola

No posts to display