Praktisk talt hele ruten går gjennom sandynene i Liwa-ørkenen; unike, ekstreme og tøffe forhold.

I 2017 ble bilen det første helektriske kjøretøyet til å fullføre Paris-Dakar. Nå stiller den på startstreken under årets ekstremstevne i Emirates Desert Championship i Dubai, 15. til 17. november.

ACCIONA deltar i rallyet for å demonstrere potensialet i ren energi sammenlignet med fossil under ekstreme forhold. Det kommende billøpet består av to etapper på tilsammen 411 km og går gjennom de endeløse sandynene i Liwa-ørkenen.

Les: ID. SPACE VIZZION vises på bilutstillingen i Los Angeles

Historisk

ACCIONA 100 % EcoPowered ble historisk da den i 2017 ble det første kjøretøyet kun drevet av strøm fra fornybare kilder som fullførte et Dakar Rally. Siden den gang har bilen deltatt i flere andre FIA-verdensmesterskap; for eksempel den italienske Baja, Marokko Rally og andre regionale konkurranser, inkludert Tatts Finke Desert Race (Australia).

Ariel Jaton, sjåføren og utvikleren som krysset målstreken i Dakar 2017, er tilbake bak rattet på ACCIONA 100% EcoPowered for anledningen. Ved å delta viser ACCIONA sin kontinuerlige innsats for å fremme bærekraft ved å teste potensialet til ren energi til det ytterste, samtidig som de setter søkelyset på behovet for å dempe klimaendringene.

Les på Popidol: Röyksopp-plate solgt for nesten 100 000

Teknologisk gjennombrudd

Bilen er et resultat av mer enn fem års forskning og utviklingsarbeid. Det er den mest energieffektive elbilen i verden med en synkron elmotor på 250 kW, tilsvarende 340 hestekrefter. Motoren mates fra seks hurtigladbare litium-batterier, som tilføres konstant energi fra et solpanel på bilens tak på 100 W.