Earth Hour: millioner av lys slås av rundt om i verden

0
186

Lys i boliger, bygninger og berømte landemerker vil bli slått av i en time på lørdag for å markere WWFs årlige arrangement

earth hour 2 earth hour shanghai

Millioner av mennesker over hele verden er ventet å slå av lysene i boliger, kontorer og kjente landemerker klokken 21:30 lokal tid i en time på lørdag for å markere WWFs årlige Earth Hour.

Nå i sitt åttende år, for å vise støtte for miljøspørsmål, kommer IPCC, som forbereder å lansere sin neste rapport i Japan på mandag, til å skissere hvordan global oppvarming vil påvirke dyrelivet, matforsyning, vann og været.

» Det er tilfeldig timing at millioner av mennesker tar del i WWFs Earth Hour,  samtidig som det slippes forskning av verdens ledende forskere sin siste IPCC -rapporte, som fremhever de ulike virkningene av klimaendringer» sier Colin Butfield, direktør for offentlig engasjement og kampanjer i WWF – UK. «Betydningen av disse to hendelsene er den største miljøtrusselen overfor planeten vår. Det er ekte, det som skjer akkurat nå, og vi må handle raskt.»

Blant verdens berømte landemerker som vil dimme lysene er Empire State Building i New York, Brandenburger Tor i Berlin, Eiffeltårnet i Paris, Kreml og Den røde plass i Moskva, Bosporosbroen i Tyrkia og Burj Khalifa i Dubai. I Storbritannia vil Houses of Parliament, Buckingham Palace, Tower Bridge og London Eye all dimme lysene, og det forventes at anslagsvis 10 millioner briter å ta del .

Lansert i Australia i 2007, har Earth Hour nå vokst til å bli verdens største miljø hendelse, mobiliserer folk rundt en rekke spørsmål fra avskoging til energieffektivitet. I fjor ble mer enn 7000 byer i 154 land deltagere av eventet.

 

tabola

No posts to display