torsdag, april 15, 2021

Earth Hour: millioner av lys slås av rundt om i verden

Må lese

Bli bedre kjent med Formel 1 stjernene

I årets sesong er det 10 lag som deltar og de skal konkurrere over 23 runder. -...

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Lys i boliger, bygninger og berømte landemerker vil bli slått av i en time på lørdag for å markere WWFs årlige arrangement

earth hour 2 earth hour shanghai

Millioner av mennesker over hele verden er ventet å slå av lysene i boliger, kontorer og kjente landemerker klokken 21:30 lokal tid i en time på lørdag for å markere WWFs årlige Earth Hour.

Nå i sitt åttende år, for å vise støtte for miljøspørsmål, kommer IPCC, som forbereder å lansere sin neste rapport i Japan på mandag, til å skissere hvordan global oppvarming vil påvirke dyrelivet, matforsyning, vann og været.

» Det er tilfeldig timing at millioner av mennesker tar del i WWFs Earth Hour,  samtidig som det slippes forskning av verdens ledende forskere sin siste IPCC -rapporte, som fremhever de ulike virkningene av klimaendringer» sier Colin Butfield, direktør for offentlig engasjement og kampanjer i WWF – UK. «Betydningen av disse to hendelsene er den største miljøtrusselen overfor planeten vår. Det er ekte, det som skjer akkurat nå, og vi må handle raskt.»

Blant verdens berømte landemerker som vil dimme lysene er Empire State Building i New York, Brandenburger Tor i Berlin, Eiffeltårnet i Paris, Kreml og Den røde plass i Moskva, Bosporosbroen i Tyrkia og Burj Khalifa i Dubai. I Storbritannia vil Houses of Parliament, Buckingham Palace, Tower Bridge og London Eye all dimme lysene, og det forventes at anslagsvis 10 millioner briter å ta del .

Lansert i Australia i 2007, har Earth Hour nå vokst til å bli verdens største miljø hendelse, mobiliserer folk rundt en rekke spørsmål fra avskoging til energieffektivitet. I fjor ble mer enn 7000 byer i 154 land deltagere av eventet.

 

- Advertisement -

Siste nytt

Bli bedre kjent med Formel 1 stjernene

I årets sesong er det 10 lag som deltar og de skal konkurrere over 23 runder. -...

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter. Den aller første flyvningen går...

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

More Articles Like This