torsdag, desember 9, 2021

Dropper «Redskins» i påvente av nytt navn

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

De som har vært på pub i Washington, eller egentlig bare beveget seg rundt i byen har sett Washington Redskins logo, farger og maskot over alt. – De fleste oppegående mennesker har lurt på hvordan det er mulig at et slikt klart rasistisk navn har overlevd så lenge som det faktisk har.

Laget har oppnådd enorm suksess siden det blir stiftet for 88 år siden i 1932, og er en av bare fem franchiser i NFL som har over 600 seiere i seriespill og sluttspillet, som de oppnådde i 2015. Redskins har vunnet fem NFL-titler (de tre siste i Super Bowl) og har sikret 14 divisjonstitler og fem conference-titler. Redskins var den første franchisen i NFL med et offisielt korps og det første laget i NFL med en kampsang, Hail to the Redskins.

Les: Ballon d’Or deles ikke ut i år

Nå som NFL laget har bestemt seg for å bytte navn har de for denne sesongen gjennomført en mellomløsning. – Etter press over flere år har klubben frem til de finner på et nytt navn droppet t «Redskins» og nå Washington Football Team.

Det er den økte styrken i demonstrasjoner mot rasisme som har fått klubbledelsen til å skjønne de ikke kunne vente lenger, det hjalp godt at flere store sponsorer kom med følgende beskjed: «Bytt navn nå eller mist oss som sponsorer»

«Fra i morgen starter vi prosessen med å fjerne alle Redskins-merker fra klubbens utstyr og fasiliteter. Vi oppfordrer våre tilhengere, mediene og alle andre til umiddelbart å begynne å benytte «Washington Football Team», heter det i en uttalelse fra klubben.

Les på Sporten: Vi har Ada Hegerberg, Frankrike har Karim Benzema

På Twitter har de allerede gjennomført endringen.

Et nytt klubbnavn skal besluttes gjennom en grundig prosess. Det gamle har eksistert siden 1933.

Washington er ikke alene om å endre navn. I Canada har Edmonton Eskimos droppet sitt tilnavn, og baseballklubben Cleveland Indians har avtalt møte med representanter for urbefolkningen for å diskutere et mulig navnebytte.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This