fredag, mai 21, 2021

Dropper «Redskins» i påvente av nytt navn

Må lese

Disse utsiktspunktene må du ikke gå glipp av

Mange nordmenn vil også denne sommeren bruke bilen som fremkomstmiddel når vi reiser på ferie i eget...

Skadet midtbanespiller kastes inn som keeper i Champions League

Den argentinske fotballklubben River Plate har et legendarisk akademi som har gitt verden noen av sine beste...

200 millioner vaksinedoser satt i EU

Vi nærmer oss slutten på reiserestriksjonene i Europa, land som Polen, Malta, Portugal, Spania, Tsjekkia, Irland og...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

De som har vært på pub i Washington, eller egentlig bare beveget seg rundt i byen har sett Washington Redskins logo, farger og maskot over alt. – De fleste oppegående mennesker har lurt på hvordan det er mulig at et slikt klart rasistisk navn har overlevd så lenge som det faktisk har.

Laget har oppnådd enorm suksess siden det blir stiftet for 88 år siden i 1932, og er en av bare fem franchiser i NFL som har over 600 seiere i seriespill og sluttspillet, som de oppnådde i 2015. Redskins har vunnet fem NFL-titler (de tre siste i Super Bowl) og har sikret 14 divisjonstitler og fem conference-titler. Redskins var den første franchisen i NFL med et offisielt korps og det første laget i NFL med en kampsang, Hail to the Redskins.

Les: Ballon d’Or deles ikke ut i år

Nå som NFL laget har bestemt seg for å bytte navn har de for denne sesongen gjennomført en mellomløsning. – Etter press over flere år har klubben frem til de finner på et nytt navn droppet t «Redskins» og nå Washington Football Team.

Det er den økte styrken i demonstrasjoner mot rasisme som har fått klubbledelsen til å skjønne de ikke kunne vente lenger, det hjalp godt at flere store sponsorer kom med følgende beskjed: «Bytt navn nå eller mist oss som sponsorer»

«Fra i morgen starter vi prosessen med å fjerne alle Redskins-merker fra klubbens utstyr og fasiliteter. Vi oppfordrer våre tilhengere, mediene og alle andre til umiddelbart å begynne å benytte «Washington Football Team», heter det i en uttalelse fra klubben.

Les på Sporten: Vi har Ada Hegerberg, Frankrike har Karim Benzema

På Twitter har de allerede gjennomført endringen.

Et nytt klubbnavn skal besluttes gjennom en grundig prosess. Det gamle har eksistert siden 1933.

Washington er ikke alene om å endre navn. I Canada har Edmonton Eskimos droppet sitt tilnavn, og baseballklubben Cleveland Indians har avtalt møte med representanter for urbefolkningen for å diskutere et mulig navnebytte.

- Advertisement -

Siste nytt

Disse utsiktspunktene må du ikke gå glipp av

Mange nordmenn vil også denne sommeren bruke bilen som fremkomstmiddel når vi reiser på ferie i eget...

Skadet midtbanespiller kastes inn som keeper i Champions League

Den argentinske fotballklubben River Plate har et legendarisk akademi som har gitt verden noen av sine beste spillerne. River Plate anno 2021...

200 millioner vaksinedoser satt i EU

Vi nærmer oss slutten på reiserestriksjonene i Europa, land som Polen, Malta, Portugal, Spania, Tsjekkia, Irland og Italia har nå så lave...

Nye kjendiser på 71 grader nord

Thomas Numme, Tshawe Baqwa, Cecilia Brækhus og Silya Nymoen er blant kjendisene som skal overta stafettpinnen når den neste sesongen av 71° nord...

Skuespiller Norman Lloyd er død 106 år gammel

Den amerikanske skuespilleren Norman Lloyd har sett gammel ut siden jeg var en liten gutt så det overrasker ikke at han er...

More Articles Like This