Det må være verdens raskeste bibliotek

0
85

Onsdag 7 januar ble tolv personer drept i en terroraksjon mot redaksjonen til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, dagen etter hadde Universitetsbiblioteket ved Universitet i Oslo klar en utstilling om magasinet. Stort raskere enn det er neppe mulig.

Charlie Hebdo har lenge vært truet og er kompromissløs i å lage humor og karikere kristendom, jødedom, islam, politikere og folk i maktposisjoner. De er radikale og har en større betydning enn sirkulasjon.

Den franke regjering har bevilget en million euro for å sikre videreføring av magasinet og være med å finansiere denne ukens rekordopplag på 1 million. Interessen er imidlertid så stor at det økte opplaget på 3 millioner ble revet vekk. Førstesiden sier: alt er tilgitt.

I dag åpner universitetsbiblioteket en utstilling om Charlie Hebdo, i går markerte nesten 3,5 millioner franske tragedien ved å marsjere til forsvar for ytringsfriheten. Også i Norge ble det markert i går, med ca. 1000 mennesker på Universitetsplassen.

Spontanutstillingen kom etter initiativ fra de ansatte ved biblioteket.

Etter det første angrepet i Pari har det vært flere terrorangrep og dødstallet er nå oppe i 17 personer, et jødisk marked på også angrepet.

tabola

No posts to display