onsdag, juli 15, 2020

De tre neste dagene får stor betydning for Manchester City

Må lese

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen....

Kjempeflott sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flott. Det er...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Manchester Citys anke skal høres i CAS fra mandag til onsdag. Klubben er dømt for brudd på CFP-reglene. Om noen dager kan den engelske fotballklubben Manchester City vite om de kan delta i europeiske turneringer de kommende to årene.

Fra mandag til onsdag behandler International Sports Court (CAS) en Manchester City-anke. Men på grunn av coronapandemien, må høringene finne sted over en videolink.

Manchester City er dømt av European Football Federation (Uefa) for brudd på FFP-reglene.

Utelukkelsen gjelder imidlertid ikke med tilbakevirkende kraft, Manchester City får fullføre denne Champions League sesongen.

Les: Vanvittig! passerer en milliard dollar

Ekskludering i de kommende sesongene vil ikke bare føre til et prestisjetap for klubb, det får også store økonomiske konsekvenser. Sist sesong tjente klubber 93 millioner euro på sin deltagelse i Champions League.

Klubbens trøye og stadionsponsor, Etihad Airways, kontrolleres av kongefamilien i De forente arabiske emirater, hvis visestatsminister er Sjeik Mansour, eier Manchester City gjennom investeringsfondet Abu Dhabi United Group.

Sponsingene til klubben ble presentert som uavhengige avtaler i sin tid, men dokumenter fra den såkalte Football Leaks-saken har avslørt at det faktisk er klubbeieren som gjennom flyselskapet har lagt ut penger i klubben.

Les på Sporten: Bayern München og Lewandowski leker seg videre

Det er ulovlig etter UEFAs FFP-regler. De krever at klubbene selv skal kunne oppnå økonomisk balanse.

Med den «kunstige» sponsingen har City ifølge Uefa bevisst forsøkt å omgå reglene i perioden 2012-2016.

I tillegg er City også dømt for å ha unnlatt å samarbeide med Uefas Club Financial Control Body (CFCB) i etterforskningen.

Så det utløste en straff for utestengelse fra alle europeiske klubbturneringer de neste to sesongene. Samtidig fikk klubben en bot på 300 millioner kroner

«Basert på vår erfaring og våre synspunkter på det, virker det som om det har mindre å gjøre med rettferdighet og mer å gjøre med politikk,» sa Manchester City Ferran Soriano til klubbens hjemmeside i februar.

Les på Popidol: Electronic Arts vil slå ned på rasisme i spill

- Advertisement -

Siste nytt

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen. Den 60 år gamle landslagssjefen...

Kjempeflott sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flott. Det er ikke alltid man legger merke...

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til å "vokse opp". - Han...

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der. Han er ikke redd for...

More Articles Like This