Brann forsøker å roe ned inntrykket av kaos

0
128
Deyver Vega

Plutselig rett før seriestart oppdager Brann at de har for mange som ikke er utviklet i Norge. Årsaken til regelen er selvsagt at store klubber som Brann skal ta ansvar og bygge opp spillere lokalt.  Hvis alle hentes fra «spillerfabrikker» Afrika eller ligaen andre steder så stenges mulighetene for våre egne spillere, da blir det tynt på landlaget.

Brann har nå problemstillingen at noen må ut for å være innenfor regelverket. En Eliteserieklubb kan bare ha 9 spillere som ikke er utviklet i Norge, Brann har 10.  – Problemet som har oppstått er fordi det ikke har vært gjennomført god nok langtidsplanlegging. Spillerutvikling tar tid, det bør lages gode samarbeidsavtaler nedover i seriesystemet og man må holde på talentene lenger.

Brann har lekket som en sil nå i vinter og det straffer seg nå.

På Sporten.com kan du lese mer om Brann

 

Branns nest mest scorende spiller fra fjoråret, Deyver Vega, er utelatt fra kamptroppen klubben har levert. – Dette er en spiller som senest i september ble kåret til beste i Brann av Brann. -Forrige uke leverte Brann inn kamptroppen til Norges Fotballforbund uten Vega.

Listen er ikke endelig

“Jeg regner med det kun er fordi jeg er skadet. Jeg håper og tror at jeg er med i troppen så snart jeg blir skadefri” sier Deyver Vega til BA , som meldte om saken først.

Listen over spillere som er levert til NFF er ikke den endelige kamptroppen – den leveres først når overgangsvinduet stenger 4. april.

At Vega er skadet, gir også sportssjef Rune Soltvedt som begrunnelse for at de har valgt å utelate spilleren som scoret nest flest mål for klubben i fjorårets sesong.

“Jeg har ikke så mye å si om det, enn det vi har sagt tidligere. Han er skadet, og ikke aktuell for å være med Trondheim. Det hadde han ikke vært uansett, så da ble det han som ikke var på listen denne gangen”, sier Soltvedt til Bergensavisen.

Både sportssjefen og trener Lars Arne Nilsen har tidligere forsøkt å dysse ned dramatikken i listeuttaket i forkant av offentliggjøringen.

“Hvem vi da setter opp på listen nå, blir egentlig et fett. Det blir ikke «en sak» for oss før i april, og nå synes jeg ikke det er dramatikk i dette. Det er mer en medisinsk sak” sa trener Nilsen i forrige uke.

tabola

No posts to display