søndag, august 28, 2022

Boligprisforventningene fortsetter nedover

Må lese

Boligprisforventningene fortsetter nedover

NBBLs Boligmarkedsbarometer viser fortsatt fallende trend som følge av økte forventninger til høyere renter. – Vi forventer...

«Min skyld» blir TV-serie

Etter å ha lest Abid Raja sin bok skjønner man godt at film og tv-skapere har lyst...

BBC-serien «Mortimer and Whitehouse: Gone Fishing» drar naturlig nok til Lofoten

Norsk natur fortsettes å settes på kartet rundt om i verden, film og tv-skapere er henrykt over...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

NBBLs Boligmarkedsbarometer viser fortsatt fallende trend som følge av økte forventninger til høyere renter. – Vi forventer at den sterke nasjonale boligprisveksten vi har sett hittil i 2022 avtar, selv om bildet er mer usikkert for Oslo og tilsvarende pressområder, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL.

Boligmarkedsbarometeret er en månedlig undersøkelse fra NBBL som måler nordmenns forventninger til utviklingen i boligmarkedet. Tallene for august viser at 52 prosent tror på høyere boligpriser det neste året, mot 58 prosent i juni.

– Augusttallene viser at økte renter fremdeles har en nedkjølende effekt på nordmenns forventninger til boligmarkedet. Vi var veldig spente på folks reaksjon på rentehevingene denne gangen, men ser at troen på høyere boligpriser likevel holder seg på et høyt nivå til tross for usikkerhet rundt den økonomiske utviklingen. Samtidig står vi midt oppe i en lang, historisk prisvekst og renta skal ytterligere opp. Dette vil merkes spesielt godt for de med høye boliglån, selv om renta fremdeles ligger på et lavt nivå, sier Fredriksen.

Les på Sporten: En av verdens beste managere har funnet sin gamechanger!

Flere forventer kraftig renteoppgang og boligprisforventningene dempes

Andelen som tror på høyere boligpriser det neste året er fortsatt høyt sammenlignet med et gjennomsnitt på 53 prosent siden barometerets oppstart i mars 2018. Videre har andelen som tror på boligprisfall økt fra fem prosent i februar til 16 prosent i august, en betydelig oppgang det er verdt å følge med på i månedene som kommer.

Hele ni av ti respondenter forventer høyere boliglånsrente det neste året. Her er det også verdt å merke seg at andelen som tror på en mye høyere rente om ett år har steget til 35 prosent. Til sammenligning var tilsvarende andel på kun syv prosent for ett år siden.

Kun 4,7 prosent av respondentene oppgir at de frykter å miste jobben det neste året. Det innebærer bare en marginal endring fra forrige måned. Nivået er likevel lavt og reflekterer den store etterspørselen etter arbeidskraft vi ser i norsk økonomi. Høy grad av jobbtrygghet er en viktig faktor for husholdningene når de skal gjøre større investeringer, slik som boligkjøp.

Samlet innebærer de tre komponentene at Boligmarkedsbarometeret faller fra 5,0 i juni til 3,4 i august. Barometeret fortsetter derfor i en fallende trend som indikerer lavere temperatur i boligmarkedet.

Les hele barometeret her

- Advertisement -

Siste nytt

Boligprisforventningene fortsetter nedover

NBBLs Boligmarkedsbarometer viser fortsatt fallende trend som følge av økte forventninger til høyere renter. – Vi forventer...

«Min skyld» blir TV-serie

Etter å ha lest Abid Raja sin bok skjønner man godt at film og tv-skapere har lyst til å lage noe på...

BBC-serien «Mortimer and Whitehouse: Gone Fishing» drar naturlig nok til Lofoten

Norsk natur fortsettes å settes på kartet rundt om i verden, film og tv-skapere er henrykt over de bildene det er mulig...

En av tidenes vakreste filmer «Cinema Paradiso» blir TV-serie

Ennio Morricone spilte å alle strengene da han lagde filmmusikken til "Cinema Paradiso" - Filmklassikeren til Giuseppe Tornatores lever hos alle som...

Floyd Mayweather har akkurat kjøpt enda en Rolls-Royce Cullinan

Med fluorescerende interiør farter Floyd Mayweather rundt i en Rolls-Royce han har kjøpt for minst 17 millioner kroner

More Articles Like This