Bilgiganter i kamp om å produsere bil for Apple

0
82

Apple har kommet såpass langt i sine planer om å lage biler under eget merkevare at de nå forhandler med mulige partnere. Så langt har de vært i dialog med Hyundai og Kia om et partnerskap om å bygge en elbil, men ifølge Bloomberg er de samtale satt på vent.

Årsaken til «pausen» er innrykk av bilgiganter som gjerne produserer biler for Apple. – Det amerikanske teknologiselskapet har bestemt seg for å starte en bredt sonderingsrunde før de bestemmer seg.

Les: American Airlines varsler masseoppsigelser

Hyundai som er verdenstredje største bilprodusent og som fremstår som en av de mest innovative har flere prosjekter innen alternativ energi og selvkjørende biler, bland annet opererer de selvkjørende og gratis taxi i deler av Los Angeles. – For litt siden annonserte de samarbeidet med Apple med en melding om at de var «i en tidlig fase av en dialog» denne meldingen er nå trukket tilbake. – En Melding som førte til en 20% økning av deres aksjeverdi. Så for noen dager siden kom de med en «rettelse» om at de vil gå i dialog med «en rekke partnere om utvikling av autonome biler»

Apple er fortsatt hemmelighetsfulle omkring deres prosjekt som ble lansert internt for en liten gruppe i 2017 under navnet «Project Titan)

Apple er kjent for å ha informasjon om fremtidige prosjekter og eventuelle nye partnerskap nær kroppen. Prosjekt har vært hemmelig i gang siden 2017 under navnet «Project Titan».

Les: Manchester United nær en perfekt nesten to meter høy midtstopper

Flere ganger har Apple angivelig gitt opp prosjektet bare for å starte det opp igjen. Eksperter og kommentatorer mener at det potensielt kan implementeres i partnerskap med en etablert bilprodusent som Hyundai.

Ifølge Bloomberg har teknologigiganten satt et lite team av ingeniører og designere for å utvikle Apple-bilen, men arbeidet er fortsatt i et veldig tidlig stadium – og det kan ta opptil fem år før den er ferdig.

Bare de største bilprodusentene har kapasitet til å masseprodusere Apples bil – og fra deres synspunkt er også et samarbeid attraktivt, mener analytikere.

Hvis Apple når målet om å utvikle en bil, vil det ifølge Michael Ramsay, visedirektør og analytiker i det globale forsknings- og konsulentselskapet Gartner, legge enormt press på tradisjonelle bilprodusenter – og Tesla.


«Det er ingen tvil om at Apples inntreden i bilindustrien vil legge press på resten av bransjen og få dem i gang for å forbedre brukeropplevelsen,» sa Michael Ramsay i et intervju med CNBC.

Han legger til at Apple vil kunne sømløst integrere økosystemet rundt programvare i den kommende bilen, og at ingen andre enn Google vil være i stand til å gjøre det på samme måte. Apples programvare finnes allerede i millioner av biler over hele verden med Apple CarPlay installert.

Men det er stor forskjell mellom å utvikle programvare og å utvikle biler selv. Først og fremst krever det ferdighetene, men også riktig fabrikk. Og det er her bilprodusentene om Hyundai og Kia kommer inn i bildet for Apple.

Prosessen blir også gjort ikke mindre komplisert av det faktum at Apple ryktes å ønske å utstyre sin kommende bil med selvkjørende teknologi. Selv Tesla, ledet av Elon Musk, har jobbet intenst med å utvikle seg i årevis.

Hvis alt går bra, ifølge Bloomberg og CNBCs informasjon, starter Apple produksjonen av bilen sin i 2024 – muligens. på Hyundais fabrikk i Georgia, USA.

Les på Engelske klubber: Villig til å bruke store penger for å slå Chelsea i kampen om Haaland

tabola

No posts to display