Adidas går bedre enn forventet etter skroting av Yeezy-produkter

0
71
Bilde: Adidas

Den tidligere fotballproffen Bjørn Gulden har som toppsjef i Adidas tatt det økonimisk, men ikke moralske valget å stanse samarbeidet med Kanye West (Yeezy) etter han fikk fullstendig mentalt sammenbrudd, kastet seg inn i alle hatefulle konsirasjonsteorier og ble høyreekstrem.

Yeezy produktene var svært populære og representerte en svært viktig del av Adidas sin vekst-planer. Skal skal være Yeezy produkter for omtrent 1,2 milliarder euro på lager. Varer som de har bestemt ikke skal selges. Første kvartal mener selskapet de fikk inn 4,7 milliarder mindre i inntketer som følge av stansen i salget.

Les: Tinder trekker seg endelig ut av Russland

Til tross for dette gikk det bedre enn forventet med den tyske sko og klesprodusenten. – første kvartal var omsetning på 5,3 milliarder euro, omtrent på linje med i fjor og bedre enn hva analytikerne ventet og bedre enn hva Adidas selv fryktet.

Adidas’ norske toppsjef Bjørn Gulden omtaler salgstallene og resultatet som litt bedre enn de hadde ventet. – Han viser til at salgsinntektene hadde vært opp 9 prosent om man ser bort fra bruddet med Kanye West.

På bunnlinjen regner Adidas med underskudd i år på grunn av Kanye West som nå heter Ye. Bloomberg skriver at underskuddet er forventet å lande på rundt 700 millioner euro.

Les på Sporten: Tilbyr Ruben Neves i gigantisk byttedeal mot supertalentet Xavi vil beholde

tabola

No posts to display