torsdag, oktober 29, 2020

4K-kvalitet fra Premier League på TV2 Sumo

Må lese

4K-kvalitet fra Premier League på TV2 Sumo

Den aller beste bildekvaliteteten som er tilgjengelig fra Premier League-kampene blir nå tilgjengelig kun via TV 2...

Betting kastes ut av La Liga

Det høres dramatisk ut for bettingbransjen, men for syv spanske klubber er det verre.

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå...

Den aller beste bildekvaliteteten som er tilgjengelig fra Premier League-kampene blir nå tilgjengelig kun via TV 2 Sumo. 1. november lanseres sendinger i 4K-kvalitet, og storkampen mellom Manchester United og Arsenal er først ut.

– Vi sparker i gang kamper fra Premier League i 4K-kvalitet fra 1. november. I starten vil det bli vist én kamp hver runde i 4K, og etter hvert vil dette øke til to kamper hver runde. I tillegg kan det komme inn kamper fra andre ligaer og mesterskap som er tilgjengelig i 4K-kvalitet. Nå får seerne den aller beste bildekvaliteten som er tilgjengelig på utvalgte kamper kun via TV 2 Sumo, forteller digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2.

Totalt blir det produsert 76 kamper i 4K-kvalitet fra Premier League denne sesongen. Hvilke kamper som sendes i 4K-kvalitet vil bli klart i god tid før hver serierunde.

4K betyr i korte trekk enda skarpere bilder og enda flere og bedre detaljer for seerne. En oppløsning i 4K betyr fire ganger så mange såkalte piksler som en HD-sending, som er det normale hos TV 2 Sumo i dag. Effekten legges ekstra godt merke til på direktesendt sport – som Premier League. Kompatibelt utstyr vil også kunne motta og spille av 5:1 surround-lyd i kamper der det tilbys, i tillegg til stereo.

– For å se kamper i 4K-kvalitet må man enten ha en Apple TV 4K som er koblet til en 4K/UHD-TV, eller direkte via TV 2 Sumo sin smart-tv app for nyere Samsung og LG TV-er (2019 eller nyere). Alternativt kan man bruke nyere kompatible projektorer, Android TV eller Chromecast-enhet som støtter 4K-oppløsningen, forteller Christian Birkeland.

For å få tilgang til Premier League i 4K må man enten ha Total-abonnement på TV 2 Sumo eller abonnementet «Premier League og sport». 4K-sendingene krever ingen tilleggsabonnement.

– Dette er et viktig steg for TV 2 Sumo som vi vet har vært etterspurt fra spesielt fotball-fansen. De skal konsentrere seg om kampen og om favorittlaget sitt. Og vi sørger nå for enda større TV-opplevelser, med den beste bildekvaliteten, forteller TV 2s digitaldirektør.

Det anbefales en god internettforbindelse for å se sendinger i 4K (minst 30 Mbit/s – anbefalt mer en 50 Mbit/s). Brukerens enheten bør også være koblet til nettverk via kabel og ikke trådløst. Sendingene i 4K har en oppløsning på 3840 x 2160p 20.0 Mbit/s; 50 fps.

- Advertisement -

Siste nytt

4K-kvalitet fra Premier League på TV2 Sumo

Den aller beste bildekvaliteteten som er tilgjengelig fra Premier League-kampene blir nå tilgjengelig kun via TV 2...

Betting kastes ut av La Liga

Det høres dramatisk ut for bettingbransjen, men for syv spanske klubber er det verre. Det er spanske Cadena...

NASA bekrefter: Har funnet vann på månen

Tidligere har vi bare funnet det som er omtalt som spor av vann på månen, men nå bekrefter NASA, det amerikanske romfartsbyrået...

Suarez sendte 1000 hamburgere til Uruguay

Vi tar en tur på McDonalds som en selvfølge - og en nødvendighet når tiltakslysten er på bunn og suget etter noe......

Her kommer 5G i 2021

Er du lysten på raskere mobilt bredbånd? Nå kommer 5G for fullt i Norge. Her er stedene Telenor lover en solid utbygging...

More Articles Like This