fredag, april 2, 2021

4K-kvalitet fra Premier League på TV2 Sumo

Må lese

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i...

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden...

Den aller beste bildekvaliteteten som er tilgjengelig fra Premier League-kampene blir nå tilgjengelig kun via TV 2 Sumo. 1. november lanseres sendinger i 4K-kvalitet, og storkampen mellom Manchester United og Arsenal er først ut.

– Vi sparker i gang kamper fra Premier League i 4K-kvalitet fra 1. november. I starten vil det bli vist én kamp hver runde i 4K, og etter hvert vil dette øke til to kamper hver runde. I tillegg kan det komme inn kamper fra andre ligaer og mesterskap som er tilgjengelig i 4K-kvalitet. Nå får seerne den aller beste bildekvaliteten som er tilgjengelig på utvalgte kamper kun via TV 2 Sumo, forteller digitaldirektør Christian Birkeland i TV 2.

Totalt blir det produsert 76 kamper i 4K-kvalitet fra Premier League denne sesongen. Hvilke kamper som sendes i 4K-kvalitet vil bli klart i god tid før hver serierunde.

4K betyr i korte trekk enda skarpere bilder og enda flere og bedre detaljer for seerne. En oppløsning i 4K betyr fire ganger så mange såkalte piksler som en HD-sending, som er det normale hos TV 2 Sumo i dag. Effekten legges ekstra godt merke til på direktesendt sport – som Premier League. Kompatibelt utstyr vil også kunne motta og spille av 5:1 surround-lyd i kamper der det tilbys, i tillegg til stereo.

– For å se kamper i 4K-kvalitet må man enten ha en Apple TV 4K som er koblet til en 4K/UHD-TV, eller direkte via TV 2 Sumo sin smart-tv app for nyere Samsung og LG TV-er (2019 eller nyere). Alternativt kan man bruke nyere kompatible projektorer, Android TV eller Chromecast-enhet som støtter 4K-oppløsningen, forteller Christian Birkeland.

For å få tilgang til Premier League i 4K må man enten ha Total-abonnement på TV 2 Sumo eller abonnementet «Premier League og sport». 4K-sendingene krever ingen tilleggsabonnement.

– Dette er et viktig steg for TV 2 Sumo som vi vet har vært etterspurt fra spesielt fotball-fansen. De skal konsentrere seg om kampen og om favorittlaget sitt. Og vi sørger nå for enda større TV-opplevelser, med den beste bildekvaliteten, forteller TV 2s digitaldirektør.

Det anbefales en god internettforbindelse for å se sendinger i 4K (minst 30 Mbit/s – anbefalt mer en 50 Mbit/s). Brukerens enheten bør også være koblet til nettverk via kabel og ikke trådløst. Sendingene i 4K har en oppløsning på 3840 x 2160p 20.0 Mbit/s; 50 fps.

- Advertisement -

Siste nytt

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

Nordmenn spiser dobbelt så mange egg i påsken som ellers i året

Tenkt hvis alle de eggene vi spiser i løpet av Påsken, - 26 millioner av den isteden ble klekket ut og plassert...

Kan kasinospill bidra til å gjøre vampyrer «kult» igjen?

Vampyrer vet alle hva er, enten det er som blodsugere i Bram Stokers Dracula, eller sexy, romantiske vesener fra Twilight. Det kanskje...

Har realisert drømmen om å kjøre Donald Duck bilen

Det er få land i verden som leser så mye Donald Duck som i Norge, jeg mener å huske at Egmont som...

More Articles Like This