onsdag, oktober 21, 2020

20.000 barn og unge har sluttet med fotball

Må lese

Mercedes-Benz slutter helt med manuelle gir

Det er mange som synes det er slitsomt å gire, noe som gjør at færre og færre...

Verdens 10 råeste tenåringer i Champions League 2020/21

Erling Haaland og Jadon Sancho var der forrige sesong. I år har Dortmund-spillerne gått inn i de...

Drømmereise: Japan med lyntog

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Verdens regjeringer er like sløve med å løse corona pandemien som de er handlingslammet i forhold til klima-endringer, sosiale ulikhet og egentlig et hvert annet tema som du kan komme på. – Om noe har pandemien avslørt store mangler i hvordan også vårt samfunn er skrudd sammen. Man skulle tro at et varslet problem kunne løses og ikke «brenne ut» slik som er tilfellet nå.

Nå er vi iferd med å stenge ned igjen, fremover vil trolig mange flere dø og bli uføre som følge av tiltakene mot Corona, enn de som vil dø eller bli syke av selge sykdommen.

FN estimerer at det på verdensbasis blir 100 millioner nye ekstremt fattige. – Det er mennesker som vil dø av kulde/varme, manglende mat og vold.

Ulikhetene er tydeliggjort her hjemme i Norge også, økning i selvmord og selvmordforsøk. – eksplosjon i salg av antidepressiva og alkohol, samt en økning av folk som søker sosialhjelp.

Klokken tikker raskt nå, hvis ikke corona-pandemien raskt kan plasserer som et trist kapittel i vår moderne historie, må vi finne noen som kan overta styringen og få slutt på den politiske flikkingen som bare drar lidelsene ut på tid.

Les: Ricardo Quaresma gir seriøse Zlatan og Mohammed Ali vibber

Et tydelig tegn på hva som er i ferd med å skje kom med en rapport fra Norges Fotballforbund som viser at 20 000 barn og unge har sluttet med fotball siden corona-pandemien startet. – Forbundet er også klar over at det er de «svakeste» som klarer seg dårligst og de frykter for større sosiale forskjeller som følge av frafallet under coronapandemien.

I en sak publisert av NRK forteller Norges Fotballforbund (NFF) at så mange som 20.000 barn og unge landet rundt har sluttet med fotball i løpet av de siste månedene i koronaperioden.

«Sammenligner vi antallet påmeldte lag i seriespill i 2019-esongen med tall for 2020, er vel åtte prosent av lagene i aldersgruppen åtte til 19 år borte. Det utgjør vel 1600 lag» sier Alf Hansen, direktør for utvikling og aktivitet i NFF.

NFF mener at frafallet ville ha vært enda større om ikke klubbene hadde drevet med aktivt smittevern.

Breddeidrettssjef Anja Veum i Norges Idrettsforbund er urolig for at enda flere skal slutte med idrett som følge av koronakrisen.

«Vi er bekymret for at barna som bor i hjem med vedvarende lav inntekt har større risiko for å falle i fra» sier Veum.

Les på Engelskeklubber: Alexis Sanchez: Ønsket å forlate United fra første dag

- Advertisement -

Siste nytt

Mercedes-Benz slutter helt med manuelle gir

Det er mange som synes det er slitsomt å gire, noe som gjør at færre og færre...

Verdens 10 råeste tenåringer i Champions League 2020/21

Erling Haaland og Jadon Sancho var der forrige sesong. I år har Dortmund-spillerne gått inn i de voksnes rekker (i fotballens verden...

Drømmereise: Japan med lyntog

Japan har utrolig mye forskjellig å by på. Her får du alt fra det helt tradisjonelle til det hypermoderne. Opplev landet med...

Reisetips: Idyllisk biltur fra Sørlandet til Vestlandet

En biltur langs kysten byr på stor variasjon, vakre omgivelser og herlige opplevelser. Her får du tips til en tur fra Mandal...

Bilhjulet kan falle av under kjøring

Det må være marerittet for en bilfører, likevel skjer det flere ganger årlig i Norge. Det er spesiellt en del av året...

More Articles Like This