F7 https://f7.no Mange over, ingen ved siden Thu, 09 Jul 2020 10:31:10 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://f7.no/wp-content/uploads/2014/03/f7mini.png F7 https://f7.no 32 32 Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism» https://f7.no/pep-guardiola-love-simone-hate-fascism/ Thu, 09 Jul 2020 10:31:07 +0000 https://f7.no/?p=11526 Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der. Han er ikke redd for å si ifra når noe føles urettferdig.

Han som veldig mange andre tenkende mennesker er dypt beskymret for hvilken retning samfunnet tar, ikke bare i USA som har en diktator wannebe» som president, men også i Europa og Asia er fascisme og høyreradikale på fremmarsj.

På siste pressekonferanse hadde Pep Guardiola på en t-skjorte hvor det stod: «Elsker Simone, hater fascisme» – Det er en hyllest til Nina Simone som både gjennom sin sanger og ved handling var en meget viktig person i kampen for borgerrettigheter.

Les: Restauranten på kanten av atmosfæren

Simone engasjerte seg i borgerrettighetsbevegelsen i 1960-årene. I 1971 forlot hun USA, på grunn av rasisme, og bosatte seg etter hvert på forskjellige steder i Europa.

Nå trenger vi aktivister mer enn på lenge, det er flott at en av verdens beste managere og ledestjerner også engasjerer seg.

Les på Sporten: Bekreftet: Nå starter kampen om det gedigne forsvarstalentet Malang Sarr

]]>
Planlegger verdens største flytende havvindpark https://f7.no/planlegger-verdens-storste-flytende-havvindpark/ Thu, 09 Jul 2020 06:47:40 +0000 https://f7.no/?p=11522 Equinor ligger langt nede på listen over miljøvennlige oljeselskaper (burde være enkelt å være på topp der) til tross for at de byttet navn fra mer opplagte Statoil har et potensielt prosjekt som vil gjøre at ting ser litt bedre ut.

I Sør-Korea planlegger de å bygge verdens største flytende havvindpark med opptil 100 turbiner, noe pressetalsmann Erik Haaland i Equinor bekrefter overfor Teknisk Ukeblad (TU):

«Vi har en plan for byggestart i 2023, noe som kan gi en mulig produksjonsstart i 2026»

Les: Restauranten på kanten av atmosfæren

Prosjektet Firefly vil bli ni ganger så stort som norske Hywind Tampen, som vil bestå av elleve turbiner.

«Sør-Korea har et betydelig potensial og tilbyr interessante muligheter innen offshore vind»

Hywind Tampen er beregnet å koste rundt 5 milliarder kroner. Equinor vet ikke hvor mye Firefly vil komme til å koste.

– Det er for tidlig å kommentere kostnadsestimater på dette tidspunktet, sier Haaland.

Les på Sporten: Noah Jean Holm får kjempesjanse i Portugal

]]>
Reis på dagsturer med Leiebil – Malaga by er den perfekte basen https://f7.no/reis-pa-dagsturer-med-leiebil-malaga-by-er-den-perfekte-basen/ Wed, 08 Jul 2020 08:50:27 +0000 https://f7.no/?p=11517 Malaga er en perle i Spania, men Andalucia-området har så mye mer å by på. Med en leiebil kan du få i pose og sekk – bruk Malaga by som base og utforsk mer med leiebil. Vi skal se på noen anbefalte dagsturer fra Malaga by.

Flere muligheter med leiebil

Å leie bil når du er på ferie åpner for mange nye muligheter og opplevelser. Malaga er en populær feriedestinasjon, og området rundt er et utmerket sted å utforske med leiebil. Noen velger å plukke opp en bil på flyplassen, men det er også muligheter rundt omkring i byene. For mer informasjon, har leiebilguiden malaga godt dekket med nyttig informasjon, enten du trenger hjelp med å finne det beste utleieselskapet eller er ute etter kjøretips i Spania.

La Alpujarra

Kjøretid: rundt to timer hver vei

Idylliske La Alpujarra er et fjellområde som ligger mellom Sierra Nevada og Middelhavet. Området byr på naturskjønne omgivelser og kan være et velkomment avbrekk fra det travle bylivet og turistgrytene. Å besøke La Alpujarra er litt som å reise tilbake i tid, da det lenge var et område som i stor grad var avskjermet fra omverdenen og vanskelig å nå. Det er det perfekte stedet for de som søker fjellets ro og de turglade, enten du vil ferdes til fots, på hesteryggen eller trives best på sykkelsetet. Vi anbefaler å ta den naturskjønne kystruten som blant annet går gjennom Torre del Mar og Nerja for å sikre den ultimate dagsturen.

Cádiz

Kjøretid: rundt tre timer hver vei

Cádiz er en av verdens eldste kystbyer. Det er et oversett reisemål av mange, da byen er omringet av populære turiststeder som Sevilla, Cordoba og ikke minst Malaga. Det tar rundt tre timer å komme seg hit, så denne turen er for de kjøreglade og krever at du har hele dagen til rådighet. Det er en historisk viktig by med interessante attraksjoner som for eksempel godt bevarte romerske ruiner og den vakre Cádiz-katedralen, som du kan klatre helt til toppen av for en perfekt utsikt over byen. Ellers kan Cádiz også by på flotte strender, vakre parker, et sjarmerende bysentrum med brosteinsgater og et rikt mattilbud.

Kilde: Unsplash

Nerja

Kjøretid: rundt én time hver vei

Dersom du ikke er interessert å i tilbringe flere timer i bilen, kan du nå Nerja på under en time dersom du er heldig med trafikken. I denne badebyen finner du noen av landets beste strender og ikke minst en rekke utrolige grotter som du er velkommen til å utforske. Disse grottene er blant de mest besøkte turistattraksjonene i Spania, og har vært populære arenaer for musikk- og danseoppvisninger. Mange skandinavere har allerede oppdaget Nerja, men det er likevel ikke en altfor travel turistby sammenlignet med byer som Marbella. I Nerja kan du fremdeles oppleve en genuin, spansk hverdag.

Ronda

Kjøretid: rundt to timer hver vei

I tillegg til å være en av de eldste byene i Spania, blir Ronda også regnet som tyrefektingens fødested. Byen ligger på en høyslette, og er delt i to av elvedalen El Tajo, som betyr «Hugget». Elvedalen skiller bydelene La Ciudad og El Mercadillo, og tre flotte broer går over kløften. Den berømte forfatteren Ernest Hemingway tilbrakte svært mye tid i Ronda. Han var spesielt opptatt av tyrefekting, og boken hans Death in the Afternoon handler om nettopp tyrefekting. I Ronda finner vi Plaza de Toros, som er den eldste tyrefektearenaen i Spania. Ronda har også en rekke vakre kirker og mange tar turen innom den kjente vingården Bodegas La Sangre de Ronda. Ronda er en perfekt destinasjon for de som søker gode naturopplevelser og vil få med seg både historie og kultur på reisen.

Kilde: Unsplash

Sevilla

Kjøretid: rundt 2,5 timer hver vei

Dersom du er i humør for yrende byliv og et stort utvalg attraksjoner, er Andalucias hovedstad Sevilla stedet for deg. Sevilla er en vakker by som også er rik på historie og har et blomstrende kulturliv. Her finner du blant annet Katedralen i Sevilla, som er verdens største gotiske katedral og i tillegg verdens tredje største kirke, samt majestetiske Plaza de España som ble bygget for den ibero-amerikanske utstillingen i 1929. Ellers byr selvfølgelig Sevilla også selvfølgelig på spanske spesialiteter som livlige markeder, flamencodansing og fristende tapas.

Med en leiebil kan du utforske områder du normalt ikke ville hatt på reiseplanen, og oppleve nye sider av Spania.

]]>
Restauranten på kanten av atmosfæren https://f7.no/restauranten-pa-kanten-av-atmosfaeren/ Tue, 07 Jul 2020 14:34:08 +0000 https://f7.no/?p=11512 Allerede neste år starter et amerikansk selskap de første testene av en ballong som skal frakte passasjerer til kanten av atmosfære. – Det blir ikke en restaurant på kanten av universet, men i det minste høyt oppe, nesten i verdensrommet.

Det amerikanske selskapet Space Perspective jobber for å realisere en ganske spektakulær plan: om noen år vil de sende vanlige turister med mye penger ut til kanten av jordens atmosfære. Og det skal ikke gjøres i en rakett eller høyteknologisk fly – nei, gjester skal i stedet ta turen med en ballong.

Det er det CNN Travel skriver.

Tanken er at gjestene skal flyte rundt mer enn 30 kilometer over bakkenivå i en bås som henger fra en gigantisk ballong.

Les: Vi kaster stadig mer søppel

Båren vil være stort nok til å huse åtte passasjerer om gangen, og Space Perspective lover at temperaturen inne i ballongen vil være så høy at du kan bruke en T-skjorte på vei.

En litt over million
Så langt så bra. Prisen kan imidlertid muligens være et stopp for mange som drømmer om en tur med ballongen. Space Perspective anslår at en billett vil koste 125 000 dollar. – noe som omtrent er prisen du må betale hvis du i sommer reiser på bilferie i Norge.

Les på Sporten: Pep og Ole Gunnar i kamp om to superstjerner

Den relativt ublu prisen får imidlertid ikke romselskapet til å rødme. Ballongferier i verdensrommet er for vanlige mennesker.

«Vi er opptatt av å fundamentalt endre hvordan folk har tilgang til rommet», sier administrerende direktør Jane Poynter i en pressemelding.

Turen vil vare seks timer, og på sitt høyeste punkt har ballongen passert 99 prosent. av jordas atmosfære.

Space Perspective regner med å ha ballongen klar for den første ubemannede testflyvningen i 2021.

Blålink: Tech; We are here to help

Et alternativ er selvsagt å feste en rekke helium ballonger til en lenestol, det er helt ufarlig og minst like gøy.

]]>
Episk filmkomponist Ennio Morricone er død https://f7.no/episk-filmkomponist-ennio-morricone-er-dod/ Mon, 06 Jul 2020 09:22:41 +0000 https://f7.no/?p=11506 Det har gått inflasjon i ordet legende, men det er det som best beskriver Ennio Morricone som var et musikalsk geni og en ekte legende. – Han har jobbet sammen med filmregissører som, Sergio Leone, Don Siegel, Mike Nichols, Brian De Palma, Barry Levinson, Oliver Stone, Warren Beatty, John Carpenter og Quentin Tarantino.

Han står også bak tidens mest innflytelsesrike filmmusikk i filmen The Good, the Bad and the Ugly fra 1966. – Kjenner du ikke igjen åpnings temaet har du rett og slett bodd på en annen planet.

Les: Hele laget slutter på grunn av et bilde

Den 91-år gamle komponisten var innlagt på sykehus i Roma etter å ha falt og pådratt seg et lårbeinsbrudd, og han skal ha dødd som følge av komplikasjoner av dette på et sykehus i Roma

Morricone-familiens advokat og venn Giorgio Assumma forteller at Morricone døde tidlig mandag, «beholdt total tilstedeværelse og verdighet helt til det siste».

Den italienske regissøren og manusforfatteren Sergio Leone var irritert kvaliteten på western filmer og revolusjonerte genren med sine «spaghetti-western» filmer. – Hans irritasjon sørget for en rekke filmer på 60-tallet som endret film for alltid.

I tillegg til å være ekstremt stilsikker med å bygge opp fantastiske scener gjorde han en genistrek nemlig å samarbeide med Morricone fra tidlig stadie i film skapingen. For første gang var en komponist med i utformingen av en scene. Resultatet var «Dollar»-trilogien med Clint Eastwood i hovedrollen.

Samarbeidet varte i hele 60 og 70 tallet med filmer som «Ondt blod i Vesten» og «Den gode, den onde og den grusomme». – Filmene endret hvordan kamera blir brukt, hvordan en historie fortelles og hvordan musikk brukes.

Paret samarbeidet også om «Ondt blod i Amerika» fra 1984, der Morricone komponerte den ikoniske musikken til filmens lange åpningsscene.

Noe av det vakreste som er skrevet for film er musikken til Cinema Paradiso en italiensk romantisk dramafilm og komedie skrevet og regissert av Giuseppe Tornatore fra 1989.

Les på Sporten: Sjokkerende Xavi nyhet for Barcelona fans

Musikken til Tarantinos westernfilm «The Hateful Eight» innbrakte Morricone hans første «ordentlige» Oscar i 2016, etter at han i 2007 – etter fem nominasjoner – mottok en Æres-Oscar, delt ut av Clint Eastwood.

Les på Popidol: Ozark siste sesong bekreftet: store endringer i sesong 4

Ennio Morricone har komponert musikk for over 500 filmer som vi vet om, han var produktiv helt til det siste.

]]>
Vi kaster stadig mer søppel https://f7.no/vi-kaster-stadig-mer-soppel/ Fri, 03 Jul 2020 12:49:17 +0000 https://f7.no/?p=11503 Før du argumenterer med at når vi er mer hjemme på grunn av corona kaster vi mer søppel kan vi fortelle at de nye tallene fra Statistisk sentralbyrå gjelder for 2019. – I år blir det trolig enda verre.

Hver av oss kastet 427 kilo med avfall i 2019, noe som er seks kilo mer enn året før. – Totalt kastet vi imponerende 2,3 millioner tonn søppel.

Les: Hele laget slutter på grunn av et bilde

Det er opp 1,5 prosent fra 2018

Det er særlig mat- og hageanfall som står for økningen, mens mengden restavfall har minket med 25.000 tonn.

Avfallsøkningen er lavere enn konsumøkningen. Siden 1996 har konsumet økt med 95 prosent, mens avfallsmengden har økt med 90 prosent.

Rundt 40 prosent av søppelet er restavfall. Resten er i hovedsak treavfall, papir og papp, matavfall og avfall fra hage.

Andelen avfall som blir resirkulert, har vært relativ stabil de siste ti årene og utgjorde 41 prosent i 2019. EU har krav om at andelen skulle utgjøre minst halvparten av avfallet innen 2020.

Les på Sporten: Offisielt: Sané klar for Bayern München og massasje

]]>
Alt du trenger å vite om casinobonuser https://f7.no/alt-du-trenger-a-vite-om-casinobonuser/ Fri, 03 Jul 2020 12:05:30 +0000 https://f7.no/?p=11500 Vi innrømmer det så gjerne, bonuser er gøy. Imidlertid kan det være at bonusen du får tilbud om virker veldig bra, nesten imponerende bra, helt til du leser det som står med liten skrift. Før du slår til på en bonus eller flere, bør du lese videre. Her får du nemlig alt du trenger å vite om casinobonuser, og de vilkår og betingelser som gjerne følger med.

Alle nettcasinoer tilbyr en bonus

I dag har det blitt slik at alle nettcasinoer tilbyr en bonus. Da tenker vi spesielt på velkomstbonusen. Dette har nok noe med at konkurransen om spillerne har blitt så stor at dette er en av måtene de klarer å lokke til seg spillere på.

Bonusene kan ha mange navn. Hør bare her:

 • Gratisspinnbonus
 • Velkomstbonus
 • Matchbonus
 • Innskuddsbonus
 • Reload-bonus
 • Registreringsbonus
 • No Deposit-bonus

Historien bak alle bonustilbudene

Den gangen det kun fantes fysiske casinoer kunne hvert av disse hevde seg i konkurransen om kundene på ulike måter. De lokket til seg kunder ved å tilby gratis drinker, attraktive ansatte, underholdning og et godt måltid. Dette er det ikke mulig for et nettcasino å tilby, så løsningen ble å tilby gratis penger på ulike måter.

Formålet med disse bonusene er ikke bare å få nye kunder. De aller fleste nettcasinoer har også som mål å beholde de kundene de har fått. Derfor er det mange som bevisst bruker bonuser, konkurranser, turneringer og andre gode tilbud til å nettopp overbevise kundene om at det er her de må bli.

No Deposit-bonus

En No Deposit-bonus er en bonus der det ikke kreves at du foretar et innskudd for å aktivere bonusen. Som regel handler en slik bonus om at du får et lite beløp, for eksempel 50 kr, som du kan spille for. Denne bonusen gis gjerne som en takk for at du har registrert deg som spiller hos casinoet. Den krever, slik vi allerede har nevnt, ikke et innskudd fra deg, men det kan ofte være slik at det er noen vilkår og betingelser knyttet til en eventuell gevinst. Dette kan være alt fra at det settes et tak på hvor mye du kan vinne, eller at du må omsette en eventuell gevinst et visst antall ganger før du kan be om uttak.

Velkomstbonus

Velkomstbonusen er den mest vanlige bonusen hos langt de fleste nettcasinoer. Noen ganger går den under navnet innskuddsbonus eller matchbonus. Du møtes av en velkomstbonus når du som ny spiller har registrert en konto. Bonusen gis på det første innskuddet ditt, men noen ganger kan det også handle om så mye som de 4 første innskuddene.

Bonusen gis som en matchbonus. Det vil si at når du setter inn en viss mengde penger, matcher casinoet dette i form av en bestemt prosentsats. Dersom casinoet tilbyr en bonus på 100 %, vil det si at om du setter inn 500 kr, så vil du få 500 kr av casinoet. Denne bonusen er alltid begrenset oppad til et visst beløp, og det stilles også gjerne krav til hvor lite du kan sette inn for å aktivere bonusen.

Vilkår og betingelser

En velkomstbonus kommer alltid med vilkår og betingelser. Dette handler om hvilke spill du kan bruke bonusen på, hvor mange ganger du må omsette den før uttak, hvor lang tid du har på deg, og andre begrensninger i form av minimums- og maksimumsbeløp eller størrelsen på innsatsen. Det vil alltid lønne seg å lese disse vilkårene før du bestemmer deg for å takke ja. En god måte å finne bedre bonuser på nettet er å sjekke ut anmeldelser og vurderinger. Da kan du dra nytte av andres erfaringer, og velge rett med en gang.

Reload-bonus

Dette er en ganske vanlig bonus som gis til lojale spillere. Den fungerer som regel på samme måte som en velkomstbonus, men gis altså etter at du har spilt en stund. Det kan være at du hver mandag får en bonus dersom du foretar ett innskudd. Hensikten er selvfølgelig å oppmuntre deg til å spille mer ved å gi deg litt ekstra å spille for. En reload-bonus dreier seg ofte om mindre beløp enn en velkomstbonus.

Gratisspinnbonus

Gratisspinn er noe vi alle er veldig glad i, i alle fall alle som elsker spilleautomater. Gratisspinn betyr rett og slett at du får spinne noen runder helt uten å betale for det. Gratisspinn gis ut ved mange forskjellige anledninger.

 • Skape blest om en ny spilleautomat som akkurat har blitt lansert.
 • Utdeles som premie i en konkurranse eller turnering.
 • En del av en større velkomstpakke til nye spillere.
 • Som en registreringsbonus til nye spillere for å vise frem utvalget av automater.

Vilkårene

Selv gratisspinn kommer med vilkår og betingelser. Det kan handle om alt fra hvilken spilleautomat du kan bruke spinnene på til hvor lenge de er aktive til hvor mange ganger du må omsette en eventuell premie. Noen ganger kommer slike gratisspinn uten omsetningskrav, men da er det gjerne slik at det i stedet er satt et tak på hvor mye du kan vinne.

Vær også klar over at gratisspinn gjerne er en funksjon i mange spilleautomater, men dette er ikke noe nettcasinoet styrer over. Det er en egen funksjon i en gitt automat, og har ingenting med bonuser utdelt av casinoet å gjøre.

Oppsummering

En casinobonus er altså noe som gis ut for å tiltrekke seg nye spillere og for å beholde de man har. Bonuser kommer forkledd under mange navn, men felles for de alle er at dette er noe du får av casinoet. Imidlertid er det alltid slik at du må gjøre noe til gjengjeld. Kravene kan variere fra casino til casino, men i hovedsak handler det både om hva du må gjøre for å få bonusen og hva du må gjøre før du kan heve eventuelle gevinster. Noen ganger er det også et tak på hvor mye du kan vinne når du spiller for bonusmidler.

Bonuser er moro, men husk alltid å lese det som står med liten skrift. Dersom bonusen høres for god ut til å være sann, er den som regel det.

]]>
Åpner «puben» etter å ha vært stengt i 3 måneder https://f7.no/apner-puben-etter-a-ha-vaert-stengt-i-3-maneder/ Fri, 03 Jul 2020 09:27:36 +0000 https://f7.no/?p=11494 Det er vanligere for briter å gå på pub, enn det er vanlig for oss her på berget å gå på cafe. – I over tre måneder har det ikke vært mulig å svinge innom puben på vei hjem på grunn av Covid-19 pandemien.

Men nå er det lys i enden av tunnelen, smittetallene har gått tilstrekkelig ned slik at Englands viktigste kulturinstitusjon igjen kan åpne.

Les: Giganter boikotter Facebook

Lørdag får pubene i England åpne igjen, såfremt de overholder en rekke smitteverntiltak. Alle gjester må registreres, alle bord må ha god avstand, alle gjester må sitte ned, og det er ikke lov å stå ved disken utover når man bestiller.

Mens enkelte mener det er skjødesløst av regjeringen å la pubene åpne allerede, er gleden stor blant mange pubeiere som har havnet i økonomisk knipe på grunn av manglende inntekt de siste månedene.

Norske Are Kolltveit driver puben Chandos Arms i Nord-London sammen med kona Emily. Han sier til nyhetsbyrået AP at han er litt nervøs før gjenåpningen, men at han både håper og tror at gjestene vil følge reglene.

Les på Sporten: Bekreftet: Leroy Sané dratt fra Manchester for å vinne Champions League

– Det blir ikke helt det samme som før, men vi skal gjøre vårt beste for å gjøre opplevelsen like god som før, sier han.

Puber i Nord-Irland åpnet fredag, mens pubene i Wales og Skottland må vente til henholdsvis 13. og 15. juli

]]>
Hele laget slutter på grunn av et bilde https://f7.no/hele-laget-slutter-pa-grunn-av-et-bilde/ Fri, 03 Jul 2020 08:10:51 +0000 https://f7.no/?p=11489 Et helt softball-lag i USA har sluttet – og dannet et nytt lag. Grunnen? Lagets daglig leder lastet opp et bilde av laget som sang nasjonalsangen og skrev: «Alle respekterer flagget».

«Jeg vil aldri bli tilknyttet denne organisasjonen igjen,» spilleren Haylie McCleney.

Les: Giganter boikotter Facebook

Debatten om Black Lives Matter i USA er fremdeles het. Mandag spilte Texas-baserte Scrap Yard mot USSSA Pride. Under kampen twitret lagets et bilde av da Scrap Yard-spillere holdt hånden til hjertet og sang nasjonalsangen med tekstene:

Hei Donald Trump. Pro Fastpitch spilles mellom USSSA Pride og Scrap Yard. Alle respekterer flagget ”.

Tweeten ble skrevet av lagets daglig leder Connie May, i henhold til hva lagets spillere har skrevet på sosiale medier.

New York Times melder at spillerne ble overrasket over å høre om innlegget etter at de kom tilbake til garderoben etter kampen. De begynte umiddelbart å protestere på tweeten på sine sosiale medier, og understreket at de støtter Black Lives Matter-bevegelsen og sa at de ikke ønsket å bli brukt som en brikke i en politisk debatt.

Les på Sporten: Bekreftet: Leroy Sané dratt fra Manchester for å vinne Champions League

«Har aldri vært så vondt»
«Jeg har aldri vært så vondt i hele mitt liv,» twitret den svarte spilleren Kiki Stones og fortsatte:

«Å komme inn i garderoben etter kampen uten å ha noen anelse om hva foreningen jeg har representert i fem år hadde gjort, var forferdelig».

«Ingen skal legge ordene i munnen min. Jeg vil ikke stå for det Connie May skrev på Twitter, ”twitret Taylor Edwards, en annen Scrap Yard FP-spiller.

«Dette ble gjort under vår kamp uten vår viten, men viktigst av alt, vi amerikanske kvinner viser håp og sollys i løpet av denne usikre tiden,» fortsatte hun.

Noen timer etter kampen hadde alle de 18 spillerne forlatt laget, ifølge New York Times. Mer enn halvparten av Scrap Yard-spillerne er oppe til USAs OL 2021 i Tokyo, ifølge ESPN.

«Vi ble brukt som flaggermenn i et politisk innlegg, og det er ikke OK,» sier Cat Osterman til The New York Times.

]]>
Lanserer reiser til Kreta og Rhodos i sommer https://f7.no/lanserer-reiser-til-kreta-og-rhodos-i-sommer/ Tue, 30 Jun 2020 20:58:16 +0000 https://f7.no/?p=11485 Etter flere måneder med stengte hoteller og parkerte fly gjenopptar TUI nå reiser til både Kreta og Rhodos, fra og med 19. juli. Selskapet setter opp to ukentlige avganger fra Oslo i sommer, og forventer at et bredere ferietilbud vil justeres i takt med etterspørselen.

– Vi har store forventninger til at også Norge vil åpne grensen til Hellas i sommer, slik de andre Nordiske landene allerede har gjort. Vi ser at etterspørselen er der og vi har derfor valgt å sette opp to ukentlige avganger til våre mest populære greske feriedestinasjoner allerede nå, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

Trygge og gode ferieopplevelser

TUI har forberedt gjenåpningen av driften i lang tid og har iverksatt ekstraordinære tiltak for å sikre godt smittevern slik at de reisende får trygge og gode ferieopplevelser også denne sommeren. Innføringen av selskapets 10-punkts plan for deres egne hoteller er allerede i gang, og samtlige deler av reisen følger internasjonale standarder for smittevern.

–  Kundeundersøkelser viser at reiselysten er der, og at sikkerhet og god hygiene er veldig viktig for de som ønsker å reise igjen. Vi skal sikre at alle deler av reisen oppfyller gjestenes høye forventninger, og vi skal legge grunnlaget for en smidig og trygg oppstart slik at våre gjester kan nyte gode ferieopplevelser med oss igjen, sier Aspengren.

Les: Twitch suspenderer Trump

Ukentlige avganger

TUI setter foreløpig opp to ukentlige avganger fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Kreta og Rhodos, fra og med 19. juli 2020.

Vellykket pilot-prosjekt i samarbeid med spanske myndigheter

Allerede tidlig i juni gjennomførte TUI et pilotprosjekt i samarbeid med spanske myndigheter om å ta i mot de første tyske gjestene på Mallorca. Målet med prosjektet var å teste helse- og sikkerhetsprosedyrer i praksis og å evaluere opplevelsen i samarbeid med gjestene.

–  Dataene vi har så langt viser at tiltakene fungerer godt og at gjestene setter pris på og følger retningslinjene som er satt. Samtlige kunder oppgir at de har vært svært fornøyd med sin noe annerledes ferieopplevelse, sier Aspengren.

Avganger fra Oslo Lufthavn Gardermoen i juli og august 2020

Oslo – Kreta: Søndag 19. juli 2020

Oslo – Rhodos: Søndag 19. juli 2020

Oslo – Kreta: Søndag 26. juli 2020

Oslo – Rhodos: Søndag 26. juli 2020

Oslo – Kreta: Søndag 2. august 2020

Oslo – Rhodos: Søndag 2. august 2020

Oslo – Kreta: Søndag 9. august 2020

Oslo – Rhodos: Søndag 9. august 2020

Oslo – Kreta: Søndag 16. august 2020

Oslo – Rhodos: Søndag 16. august 2020

]]>