Hjem Reise Verdens største passasjerfly fyller 10 år

Verdens største passasjerfly fyller 10 år

Skrevet avKyrre Dahl 26/10/2017
Foto: Singapore Airlines
Reklame


25. oktober 2007 lettet verdens største passasjerfly, A380, for første gang som rutefly. Det var Singapore Airlines som stod for den historiske flyvningen og deres A380 kommer komplett med dobbeltsenger. 

– A380 imponerte alle med sin størrelse, høye komfort og lave støynivå da det kom. Nå, ti år senere ser vi at flere av våre kunder bevisst velger avganger hvor de får fly nettopp en A380, forteller Henrik Hanevold, salgssjef for Singapore Airlines i Norge.

Setene på de to første avgangene ble solgt online i en veldedighetsauksjon for priser fra 4 500,- til 82 000,- kroner. En av de som sikret seg plass var Dag Åge Karlsen, Country Manager i Norge for reisebyrået Select Collection.

– Man følte virkelig at man var med på noe historisk. P4 intervjuet meg på direkten før avgangen fra Sydney, og det var kaker og Champagne før vi gikk om bord. Andre passasjerer stod utenfor og tittet på med store øyne. Om bord var det stor stemning, gaver og diplomer. Servicen var helt utrolig, og kapteinen kom selv rundt og håndhilste på alle.

Luksus og privatliv i luften

Med lanseringen av A380 satte Singapore Airlines en ny standard i luften da de introduserte suiter med dobbeltseng. Suitene ble tegnet av den franske yacht-designeren Jean-Jacques Coste og sengetøy, pysjamasene designet av Givenchy og toalettartiklene signert av Ferragamo. Og i likhet med i dag, kunne passasjerene i suitene velge mellom Champagne fra Krug eller Dom Perignon – gjerne med kaviar til.

– Business Class-setene var – og er enorme. For ti år siden var det noe helt nytt. Suitene i første klasse fikk spesielt  mye oppmerksomhet da de rett og slett var først i verden med dette produktet og fortsatt er blant de beste i verden. Mange har hørt om «dobbeltsengen» til Singapore Airlines. sier Dag Åge Karlsen.

Singapore Airlines aller første A380 gikk over i pensjonistenes rekker tidligere i år, og nå står fem nye A380 klare for levering om få måneder. De nye flyene vil leveres med helt nytt design ombord, og det er knyttet stor spenning til lanseringen. Også Norges salgssjef Henrik Hanevold er spent:

– Jeg gleder meg enormt til å se den nye designen, og er som mange andre spent på hva som kommer denne gangen. Spesielt spent er jeg på den nye designen i business og første klasse som jeg tror blir sensasjonell, sier Hanevold.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like