Hjem TV Verdens hardeste idrett er forbudt i Norge

Verdens hardeste idrett er forbudt i Norge

Skrevet avKyrre Dahl 24/05/2017
Foto: Viafree
Reklame


Viafree har lansert TV-serien Kampland, Dette er den første norske serien som tar en av verdens raskest voksende og hardeste idretter på alvor: Mixed Martial Arts. Denne idretten er forbudt i Norge.

I Viafrees nye serie Kampland følger vi fire profesjonelle norske fightere i deres daglige kamper på reisen mot å bli stjerner i UFC, verdens største MMA-organisasjon. Her får du møte fighterne Emil ”Valhalla” Meek, Jack ”The Joker” Hermansson, Kenneth Bergh og Mohsen “The Professor” Bahari. De slåss alle ut fra Frontline Academy i Oslo og er ansett som noen av Europas aller beste fightere.

– MMA stammer ikke fra noen idrett – det handler mer om å finne ut av hvem som er best til å slåss, sier Emil Meek.

Viafree har fulgt de norske fighterne på den nervepirrende veien gjennom beinhard trening, vektkutt, skader, opp- og nedturer frem mot vårens høydepunkt. Under UFC Fight Night i Stockholm var både Emil Meek og Jack Hermansson påmeldt til å gå kamper så nært på hjemmebane som mulig. Én av fighterne fikk imidlertid drømmen om seier i Stockholm knust på grunn av en skade.

Totalt vil det vises 16 episoder av Kampland. Nye episoder legges ut på Viafree hver tirsdag.

 

forbudt i fire land

Mixed martial arts (MMA) er en fullkontakt-kampsport som tillater bruk av både slag- og grapplingteknikker, stående og på bakken, fra en rekke andre kampsporter. Røttene til moderne MMA kan spores tilbake til antikkens olympiske leker. Kampsporten vale tudo, som hadde utviklet seg i Brasil fra 1920-tallet, ble brakt til USA av Gracie-familien i 1993 med grunnleggelsen av Ultimate Fighting Championship (UFC).

Kamper av den mer farlige «vale tudo»-stilen i de tidlige stadiene av UFC ble med tiden gjort tryggere ved innføring av regler. Dette førte til den populære regulerte formen for MMA vi har i dag. Konkurrenter ble opprinnelig satt opp mot hverandre i kamper med den hensikt å finne den mest effektive kampsporten for ekte ubevæpnede kampsituasjoner.

Fun fact: Profesjonelle MMA-arrangementer er kun forbudt i fire land i verden: Nord-Korea, Iran, Cuba og Norge.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like