Hjem Næringsliv USA sine dager som supermakt er talte

USA sine dager som supermakt er talte

Skrevet avMichael Breines Oredam 18/12/2016
Trump og putin

Vladimir Putin er nå verdens mektigste mann med sin forretningspartner Donald Trump på andreplass ifølge en gjennomgang presentert av The Washington Post. Han har oppnådd den posisjonen gjennom å først fjerne all politisk motstand i Russland for så å ta med seg samme taktikk ut i verden.

Lenger ned på lista klatrer nesten helt umerkelig Tysklands forbundskansler Angela Merkel oppover hvert eneste år. Med et svekket USA blir det et maktvakuum som Tyskland er fullt beredt til å ta. Tyskland har på grunn av sin sterke økonomi, sentrale posisjon i EU og dyktighet fått en stadig viktigere rolle i internasjonal politikk og næringsliv. Eneste område som mangler for å bli en supermakt og ikke bare en stormakt er innflytelse innen kultur og underholdning.

Som de aller fleste i ytterkanten av det poliske spekter er Vladimir Putin ikke hemmet av moral eller etikk for å oppnå sine mål. Makten blir viktigere. Det som gjenstår å se er om han klarer å beholde sin posisjon over tid internasjonalt.

Topplasseringen til Vladimir Putin kom etter han klarte å få gjennomført et kupp i USA og innsatt den nyttige idioten Donald Trump som president. De avsløringene som kommer opp i dagen skulle man tro ville sørge for at Donald Trump måtte trekke seg allerede før han kommer i posisjon. Det er lite trolig det republikanske partiet kontrollerer kongress og senat og de har gjentatte ganger bevist at det eneste som betyr noe for de er personlig makt og gevinst.

The Washington Post mener at Vladimir Putin ikke bare er verdens mektigste, men også den rikeste med en trolig formue på 1 trillion dollar. Er man en korrupt politiker er det ingenting som kan overgå et vennskap med verdens rikeste.

For de som skulle være i tvil Vladimir Putin er en fascistisk diktator som ikke bare for ture frem på hjemmebane, men også tar en større og større del i det globale maktspillet. To eksempler på dette er Ukraina og det blodbadet vi nå ser i Aleppo, Syria. Høyreekstreme miljøer har i lengre tid fått støtte av Putins Russland

Norske og Amerikanske medier prøver å forklare Donald Trump sin seier som president med at de upriviligerte i samfunnet er sinte og redde og stemmer for endring.  Hillary Clinton fikk nesten 3 millioner stemmer mer enn Donald Trump til tross for at valget var rigget gjennom å aktivt hindre sannsynlige demokrater for å stemme, samarbeid mellom FBI, Donald Trump og Russland, falske nyheter og hacking.

USA er ikke lenger et demokrati av folket for folket, men en korrupt stat utsatt for kupp fra ytterste høyre. Hvis ikke vanlige amerikanere våkner og tar grep ved mellomvalget om to år vil USA miste sin posisjon som supermakt og landet med de store drømmer i løpet av noen få år.

Viktig at vi passer på i verdens beste land, når det kan skje i USA, kan det skje her også.

Ingen kommentar
0

Du vil også like