Hjem TV Skam vinner gjev internasjonal TV-pris

Skam vinner gjev internasjonal TV-pris

Skrevet avKyrre Dahl 05/10/2017
Fra Skam. Foto: NRK

Skam er ikke bare en hit her hjemme, den går også sin seiersgang rundt om i verden. Nå har NRK-serien vunnet årets Prix Italia i kategorien for beste web-produksjon.

Prix Italia er en av de eldste og mest prestisjetunge kringkastingsprisene i verden, med deltagere fra 44 land. Vinnerne ble offentliggjort sist helg og NRK ble altså hedret med en av de gjeveste prisene, i konkurranse med blant annet BBC.

I juryens begrunnelse står det blant annet: «Denne serien er spesiellt godt skrevet, spilt og regissert. Dramaserien tar opp viktige temaer for tenåringer som kjærlighet, identitet, seksualitet, og integrasjon på en smart måte. Skam har blitt et globalt fenomen for unge seere. Skam er et forbilde for allmennkringkastere i det 21. århundre»

I den samme kategorien får BBC-programmet Unsolved, The Boy Who Disappeared spesiell omtale (Special Mention). Bakgrunnen er at programmet er en innovativ mix av historiefortelling ved å være undersøkende journalistikk i en form normalt forbeholdt krimdramaserier.

Kjempepopulær i Norden

Under Nordiske Mediedager i Bergen i år ble Skam tildelt prisen for årets programserie web-TV/Lokal-TV. I juryens begrunnelse den gangen sto det blant annet: Serien er et universelt bilde på ungdomstiden spesielt og samtiden generelt. Nydelige klipp og dynamiske bilder blandet med en helt unik historiefortelling gjør SKAM til en overlegen vinner. Ingen over og ingen i nærheten. Dette er kunst, humor, tårer og knallhard realisme for målgruppen som er vanskeligst å tekkes!»

Serien Skam er blitt en internasjonal suksess for NRK. Både i Sverige og Danmark satte ungdomsserien rekorder . Seriens første episode ble sett av 560.000 seere de første ukene på Danmarks radios strømmetjeneste DR TV. Dette gjorde Skam til strømmetjenestens mest sette program noensinne, så sent som i våres.

Like før det ble Skam også den mest sette serien noensinne i Sveriges Televisions nett-tv-spiller. Godt over 20 millioner ganger, hadde svenske seere da startet strømming av serien fra SVTs nettspiller.

Ingen kommentar
0

Du vil også like