Sjokolade, smør og brødpudding

0
109

Du trodde muligens ikke vi i F7 var spesielt opptatt av mat og drikke. Det er vi og det kommer du garantert til å merke fremover. Denne gangen starter vi enkelt, men vanvittig godt.  I Italia har de en kake som kalles pandoro, en søt tørrkake som man får kjøpt i eske på større matbutikker. Det ligner litt på panettone, men den er enda rikere og passer ekstremt godt sammen med sjokolade.

 

Denne oppskriften passer til mellom 4 og 6 personer, er det ikke for sent på kvelden passer det med kaffe til.

pandoro
Pandoro

Ingredienser:

750g pandoro, skåret i tykke skiver

2 ts smør

160g mørk sjokolade, brutt opp i små biter

6 mellomstore egg

1 ss demerarasukker, pluss ekstra for dusting

En klype salt

100ml helmelk

480ml kremfløte

 

1. Smør den ene siden av pandoroen. Dekk bunnen av en 18cm lang, 5cm dyp ildfast form med skivene. Strø litt sjokolade på toppen, hod igjen nok sjokolade til flere lag. Gjenta inntil brød og sjokolade er brukt opp. Trykk brødet ned litt og sett til side.

 

2 Pisk eggene med sukker og salt, og tilsett melk og fløte. Visp godt. Hell halvparten denne blandingen gjennom en fin sil over pandoroen. Trykk brødet ned med en skje. Dekk løst med plast og la den stå i romtemperatur i minst 2 timer. Hell over vaniljesaus hver 30 minutter til alt er borte.

 

3 Forvarm ovnen til 180C eller gassovn nivå 4. Kok kjelen. Sett kokekaret i en dyp langpanne. Legg kokende vann til tinn inntil den når halvveis oppe på siden av fatet. Dryss med sukker. Stek i 25-30 minutter, til puddingen får en gyllen farge.

Har du noe oppskrifter du synes vi burde ha med send meg en mail på michael@f7.no

tabola

No posts to display