Sir Arthur Conan Doyle forfatteren av Sherlock Holmes var i tillegg til sitt forfatterskap en ivrig filantropist. Han deltok i samfunnsdebatten og var med å kaste glans og penger inn i ulike veldedige formål.

Bannerfield Bridge i Selkirk, Skottland ble i 1902 vasket bort og arbeidet med gjennom bygging tok til, dette kostet mye penger og Sir Arthur Conan Dole skrev «Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, by deduction, the Brig Bazaar» som et bidrag. Dette var en novelle som ble auksjonert bort, og borte ble den.The_Book_o_the_Bri_3206554e

Walter Elliot, en skotsk historiker, ble rotet gjennom sitt loft og kom over noen esker, i det fant han ukjente, glemt verk. Det er ikke hver dag det kommer noe nytt fra den kanten, sist gang Sir Arthur Conan Doye publiserte noe nytt var for over 80 år siden.

Sherlock Holmes er mer populær enn noen sinne, bøkene selger, filmene og tv seriene lige så. Det kommer en ny film med Robert Downey Jr neste år, manus arbeidet er allerede godt i gang. Benedict Cumberbatch og Martin Freeman lager nok en sesong med Sherlock Holmes, om de lar seg inspirere av nytt materiale gjenstår å se.

Historien er ikke den skumleste og kommer ikke til å bli en ny klassiker, men den er ekte, du kan lese novellen om Watson som skal til London her:  Telegraph – forsvunnet Sherlock Holmes historie

Du trenger ikke vente til neste år for å se en Sherlock Holmes film, Gandalf (Sir Ian McKellen) skal nemlig spille en gammel Sherlock Holmes, den kommer i løpet av året, men har ikke fått dato enda.

Her er traileren: