Diktatorens forfatterskap må ha vært spesielt bra, alle hans bøker ble en del av pensum i Irak.  Du kan også glede deg over Saddam Husseins litterære verker, nå blir de siste bøkene oversatt til engelsk. Mannen som var kjent for å ikke legge noe papp imellom i sine politiske diskusjoner har brukt sin kunnskap om samfunn når han skrev sine politiske intriger. Kritikere kaller det en god og spennende blanding mellom Game of Thrones og House of cards.

Forfatteren var beskjeden og ville hans bøker skulle stå for seg selv, derfor ble de første 3 bøkene skrevet under Pseudonymet «forfatteren», de tre neste som også skulle selges internasjonalt ble skrevet under eget navn.

Ikke bare diktator, men også en litterær kjempe

Forlaget Hesperus, (aldri hørt om før) skal gi ut boken på engelsk i forbindelse med 10 års jubileet for hans henrettelse, ja du leste riktig, du trenger ikke reise langt før de lager jubileer av henrettelser. Saddam Hussein skrev boken i forkant av Irak krigen i 2003 istedenfor å lage masseødeleggelsesvåpen. Boken rakk aldri å glede det irakiske utdanningssystemet. Hans 186-siders roman har tidligere blitt publisert på andre språk, dessverre for leserne av disse ofte med dårlige oversettelser inkludert en oversetter som skrev etter hukommelsen.

River of death and love

Engelsk tittel er så langt er ikke bestemt, men tidligere har den fått titler som kan oversettes med: «forsvinn, du fordømte. Djevelens dans og Forsvinn djevler». Boken inneholder historier som er en hyllest til livet ved elven Eufrat for 1500 år siden.  Beboerne blir nødt til å drive ut en invaderende makt, med samhold og mot vinner de mot en sterk fiende. Det er denne historien som sammenlignes med Game of Thrones. Manuskriptet overlevde krigen i Irak etter at de ble smuglet ut av landet av Saddam Husseins datter Raghad. Hun prøvde allerede i 2005 å få boken publisert i Jordan, men myndighetene mente det var for politisk betent og forbød utgivelsen av boken.

Vi regner nå med budkamp mellom strømmeselskapene for serierettighetene for bøkene til Saddam Hussein. Første bok ut tror vi blir fra livet med Eufrat, der var det sikkert varmt så skuespillerne kan ha på seg lite klær og vi vet det var nok vold også.

Landsfader, far, ektemann, forfatter og inspirator
Landsfader, far, ektemann, forfatter og inspirator