Hjem Fakta Real love is forever – Hva skjedde med Brandon Lee?

Real love is forever – Hva skjedde med Brandon Lee?

Skrevet avJeanette Wærstad 15/03/2017
finestebran

Myten Brandon Lee, sønn av legenden Bruce Lee.Han døde fra oss så alt for tidlig , i likhet med sin far. Men ekte kjærlighet er for alltid og han rakk å bli et ikon.

minmin

it can’t rain all the time

Brandon Lee (født 1. februar 1965 i Oakland i California, død 31. mars 1993 i Wilmington i Nord-Carolina) var en amerikansk skuespiller.

The Crow er mest kjent som den siste filmen til Brandon Lee, og har i dag en status som kultfilm.

Musikken fra filmen har spor fra blant annet The Cure, Stone Temple Pilots og Nine Inch Nails.

Lee døde under innspillingen kun uker før den var ferdig, da han ble skutt i magen med revolver med en løspatron. Det satt ett prosjektil i løpet på revolveren, og da løspatronen ble avfyrt klarte trykket å få prosjektilet ut av løpet og inn i magen til Lee.

the-crow-2

crowe

Brandon ble født i 1965 i Oakland som sønn av den legendariske kampsportutøveren Bruce Lee og kona Linda Lee. Da han var tre måneder gammel flyttet familien til Los Angeles i California. Da faren etter hvert fikk problemer med å få filmroller, flyttet de til Hongkong i 1971. Etter farens død i 1973 tok moren Brandon og søsteren hans Shannon med tilbake til USA, først til Seattle og så til Los Angeles.

Privatliv

Brandon traff Eliza Hutton i 1990. De flyttet sammen tidlig i 1991 og forlovet seg oktober 1992. De hadde planlagt å gifte seg i Mexico 17. april 1993, men han døde 17 dager før.

Yrkesliv

Brandon spilte i flere filmer og TV-serier, men det var først i filmen The Crow (1994) at han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som Eric Draven. Tragisk nok så døde han under innspillingen grunnet et uhell med et skytevåpen. Filmen ble likevel ferdiggjort, og ble en kultfilm. Han ble nominert som beste mannlige skuespiller for rollen som Eric Draven i The Crow på MTV Movie Awards. Ironisk nok handlet filmen om en mann (Eric Draven) som ble drept dagen før han skulle gifte seg.

crowi

Ulykken

En revolver som skulle brukes under innspillingen ble ladet med ekte patroner uten krutt. Siden tennhetten inneholder krutt så dannes det et smell, men trykket i patronhylsen er for lite til at prosjektilet forlater løpet, men blir sittende fast i løpet pga av friksjonen. Samme revolver ble så brukt i en annen scene, og ladet med løspatroner uten prosjektil, dette uvitende om at det satt et prosjektil i løpet. En løspatron er ladet med krutt og lager et mye større trykk enn en patron uten krutt. Trykket som oppsto var da nok til å få prosjektilet som allerede satt i løpet til å forlate løpet, og så traff Brandon i mageregionen. Hastigheten på prosjektilet var lavere enn normalt i et skytevåpen, men det var nok til å skade Brandon såpass at livet ikke sto til å redde. Han ble erklært død klokken 13:30 31. mars 1993. Han ble begravet på Lake View Cemetery i Seattle, ved siden av sin far.

grav

Filmografi

  • Kung Fu: The Movie (1986) …. Chung Wang
  • Legacy of Rage (Long zai jiang hu) (1986) ….. Brandon Ma
  • Kung Fu: The Next Generation (1987) …. Johnny Caine
  • Ohara (TV Episode 1988) ….. Kenji
  • Laser Mission (også kjent som Soldier of Fortune) (1990) ….. Michael Gold
  • Showdown in Little Tokyo (1991) …. Johnny Murata
  • Rapid Fire (1992) ….. Jake Lo
  • The Crow (1994) …. Eric Draven

 

Ingen kommentar
0

Du vil også like