Hjem Politikk Partiene du aldri har hørt om

Partiene du aldri har hørt om

Skrevet avKyrre Dahl 12/09/2017
Fra Nordting på Facebook
Reklame


Man skulle kanskje tro at valget i Norge bare dreier seg om Arbeiderpartiet og Høyre og om hvem som samarbeider med dem, men visste du at det er dusinvis av partier som forsøkte å komme inn på Stortinget? Noen av dem fikk veldig liten oppslutning.

Helt nederst på listen over antall stemmer under årets stortingsvalg finner vi Nordting. Har du ikke hørt om dette partiet så er du tydeligvis ikke alene. Partiet fikk bare 58 stemmer. Det er det totale antallet stemmer i hele landet ( når 95,1 % av stemmene er talt opp )

Ut fra partiets hjemmeside er det uklart hva som er politikken, bortsett fra at de vil ha et nordting i stedet for et storting, men de er også glad i vodka:

– Et NORDTING uten vodka er som en fisk på land. Alltid russisk. Ofte sponset av Statoil. Vi drikker til det er tomt. I morgen er det mer, står det på forsiden.

Et annet parti som ikke har klart å samle den helt store oppslutningen er Samfunnspartiet. De klarte hele 104 stemmer og bryter dermed den helt uvesentlige 100 stemmer-grensen.

Ifølge Wikipedia er Samfunnspartiet et parti grunnlagt av Øystein Meier Johannessen i 1985 og beskriver seg selv som et anarkistisk parti, tuftet på nestekjærlighetens budskap i Det nye testamente og på humanismens idealer om å respektere menneskeverdet.

Det gikk ikke så veldig mye bedre for Verdipartiet, som fikk 142 stemmer. Verdipartiet ble stiftet på Karmøy 26. november 2016. Ifølge sine vedtekter vil partiet styrke «Norge som en selvstendig, demokratisk og kristen nasjon», «verne barnet i mors liv», kjempe for at «ekteskapet er mellom en mann og en kvinne» og støtte Israel. Ved stortingsvalget 2017 stilte Verdipartiet med liste bare i Rogaland fylke.

Andre partier som fikk lite stemmer er Norgespartiet (151) og Norges Kommunistiske parti (305).

Da gikk det adskillig bedre for landets nyeste parti, Helsepartiet som fikk mer enn 10 000 stemmer under Stortingsvalget 2017.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like