Annonse

shadow
shadow

Også du kan lage nydelige pannekaker, du trenger ikke gå i butikken og kjøpe en ferdigpose med pannekakerøre. Det er nesten like raskt, mye bedre og sunnere å lage det selv.  Du trenger hvetemel, melk, smør eller margarin og egg (salt).

Hvordan lage pannekaker, her er det du trenger til 4 porsjoner

  • 3 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • 3 ss smør/margarin eller smakfattig olje
  • 3 egg
  • (½ ts salt)

Først blander du hvetemel med salt og heller oppi ca halvparten av melken (3dl). Rør til du ikke lenger ser noen klumper i røren.

Smelt smør og la det kjøle litt, hell det oppi røren. Hell litt og litt av melken oppi røren og rør rundt. Til slutt kakker du eggene og rører de inn.

La røren stå i minst 15 minutter, det blir mye lettere å steke. Et lite tips hvis du synes det er vanskelig å snu pannekaken, lag mindre pannekaker.

Sett platen på middels temperatur og snu pannekaken når all røren har stivnet. Det pleier å ta et par minutter, etter du har snudd stek i 1 minutt til.

 

Tips: vil du ha pannekakene grovere kan du bytte ut deler av hvetemelet og også ha i havregryn.

Oppskrift for å lage 15 glutenfrie pannekaker

  • 3 egg
  • 7 dl melk av typen du tåler (f.eks havre, ris, soyamelk)
  • 4 1/2 dl glutenfri melmiks, fin eller grov
  • 4 ts sukker
  • Smør eller melkefri margarin til steking

Slik gjør du

Visp sammen eggene med litt av melken

Hell i melmiksen og fortsett å vispe. Spe med resten av melken. Ha i sukker og salt.

Viktig også her at røren får stå i minst 15 minutter.

Vent med å snu pannekaken til røren har stivnet

Vent med å snu pannekaken til røren har stivnet

Pannekaker uten egg

Samme fremgangsmåte som de med egg, men tar du bort egget fra pannekakene bør du erstatte dette med bakepulver, og bruk litt mer melk enn vanlig oppskrift. De blir gode, men litt tykkere enn vanlig. (Må være det for å holde formen)

Author

Michael Breines Oredam
Michael Breines Oredam

Berømt skihopper og operasanger

Annonse

shadow