To av Odins soldater pågrepet av politiet i Fredrikstad, mens resten av folkebevegelsen var andre steder. Hver for seg er Odins soldater en gjeng med puslinger som du uten problemer kan snike forbi i en hvilken som helst kø. De våkner opp hver 14 dag med utbetalingen fra NAV, åpner opp kontantkortene og logger seg på Facebook for å planlegge helgens aktiviteter.
På med hettegenser, gråte en skvett med tanken på hvor vondt det er å ta en tatovering, oppdatere profilbildet sitt med noe skikkelig skummel, samtidig som man tekster sin mor og sier det bare er en spøk. Odins soldater tåler ikke dagslys noe særlig og holder seg innendørs, litt trist å sitte inne mens alle andre er på jakt etter Pokemons.

Politiet i Fredrikstad er slemme, de vil ikke la oss gå gatelangs og skremme trygghet inn i folk, derfor skal de tas.

Den rasistiske selvjustisgruppen manet fredag kveld til kamp, nå skulle det vises styrke, på samme måte som de tyske soldatene marsjerte opp Karl Johan i 1940 skulle nå Odins soldater i uniform marsjere gjennom Fredrikstad gater. Reveljen gikk, tidspunktet ble spredd på sosiale medier, oppildnede tekstmeldinger sent og varder over hele landet lyste opp.

Denne kvelden skulle Fredrikstad være mekka for verdens rasister. De som ikke kunne komme på grunn av lynsjing andre steder i verden ville få med seg begivenheten på CNN og BBC, verdenspressen skulle komme og verden skulle skjønne at den hvite ariske rasen var den beste, snilleste og mest tolerante i verden.
Alle får plass så lenge de er blendahvite og tror på den rette guden.

Arrangementet var en knallsuksess og konfrontasjonen med politiet i Fredrikstad ga følgende bulleteng:
To medlemmer av Odins soldater pågrepet i Fredrikstad
Pågripelsen skjedde etter at medlemmene i selvjustisgruppen forsøkte å patruljere i sentrum av byen sent fredag.
“Litt over klokka 23.30 fikk vi en henvendelse fra publikum om tre personer, to menn og en kvinne, som gikk uniformert og opptrådte som en gruppe” opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NRK.
Da politiet tok kontakt med personene og ba dem ta av seg uniformeringen, var det bare kvinnen som gjorde som hun fikk beskjed om. Mennene ble derfor bedt om å forlate sentrum, noe de ikke gjorde. Dermed endte de i arresten, men ble løslatt etter et par timer, melder NTB.