Hjem TV Ny hederspris til Skam

Ny hederspris til Skam

Skrevet avKyrre Dahl 11/05/2017
Skam, sesong 3 Foto: NRK
Reklame


Den etterhvert verdensberømte TV-serien Skam har gitt NRK heder både i Norge og internasjonalt. Nå har Skam også fått prisen for årets web-TV. 

Det var under Nordiske Mediedager i Bergen i går at Skam ble tildelt en av 23 høythengende priser i den norske mediebransjen. NRK ble tildelt prisen for årets programserie web-TV/Lokal-TV.

I juryens begrunnelse står det:

Utklassing! Norge står stille og venter på at #williammåsvare, og hele verden trykker #evak til sitt bryst. Serien er et universelt bilde på ungdomstiden spesielt og samtiden generelt. Nydelige klipp og dynamiske bilder blandet med en helt unik historiefortelling gjør SKAM til en overlegen vinner. Ingen over og ingen i nærheten. Dette er kunst, humor, tårer og knallhard realisme for målgruppen som er vanskeligst å tekkes!

Kjempehit i Danmark og Sverige

Serien Skam er blitt en internasjonal suksess for NRK. Særlig i våre naboland meldes det om at nettbrukere har kastet seg over Skam. Seriens første episode ble sett av 560.000 seere på Danmarks radios strømmetjeneste DR TV. Dette gjør Skam til strømmetjenestens mest sette program noensinne, melder NRK.

Det til tross for at Skam altså ikke er dansk. Den forrige rekorden på DR TV var en dansk dokumentarserie som heter «Prinsesser fra blokken»

– Har slutta å bli overraska over seriens framganger, men det er selvsagt veldig stas at vi nå kan snakke om de skandinaviske nasjoner. Myter og språkbarrierer faller og det gode innholdet vinner, sier redaksjonssjef Håkon Moslet til sin egen kanal.

Skam ble like før det også den mest sette serien noensinne i Sveriges Televisions nett-tv-spiller. Godt over 20 millioner ganger hadde svenske seere da startet strømming av serien fra SVTs nettspiller.

 

Reklame

Ingen kommentar
1

Du vil også like