Hjem Musikk Nå er det slutt på bært bært visa

Nå er det slutt på bært bært visa

Skrevet avMichael Breines Oredam 16/12/2016
Arnie

En fantastisk entertainer er død, kona Nippaporn Norse sørger og snakker med pressen.

Fast inventar på Tranen i Oslo med flere show hver kveld i en mannsalder og litt til.  Når siste bifftallerken var servert og siste øl tappet tok han med seg sin tamburin Tanja til folkevognsbussen som sto parkert i nærheten og tok kvelden. Vi som tok turen innom Tranen med ujevne mellomrom for å høre Arnie «skiffle Joe» Norse la merke til at tamburin Tanja ble byttet ut med nye utgaver innimellom.

Arnie som har vært 90 år siden slutten av 90 tallet uttalte at han måtte lengre øst for å finne noen til å spille tamburin jo eldre han ble.

Da Tranen stengte i 2012 skjønte mange at det var begynnelsen på slutten for Arnie. Allerede på 50 tallet startet Arnie sin karriere som sjonglerende og syngende trubadur på sirkus Arnardo. Klesstilen fra den gang er ikke endret ei heller barten eller enhjulssykkelen.

For en som ikke kunne synge klarte han likevel mens han jobbet på sirkus å få noen småhitter, som Mexico Joe og Oh Senorita, men det var først da han som den «originale Sputnik» inntok tranen med sine musikalske groviser at det «tok av» for han igjen.

Fra slutten av 70 tallet frem til 2012 kunne du mange ganger i uke høre sanger som «Bært Bært visa», «kjerringa fikk staven» og «har du sett min lille kone». Han spilte på sex, lenge før Madonna kom med «Like a virgin».

Arnie ble nesten 100 år gammel og døde i natt etter å ha vært syk i hele høst. Det er vanskelig å se for seg hvem i dagens artistlandskap som kan overta og fjerne vakuumet som nå har bygget seg opp innen humorvisesang genren.

Her ser du Arnie fremføre sin tolkning av Jokke og Valentinerne klassikeren To fulle menn.

Ingen kommentar
0

Du vil også like