Hjem Litteratur Misliker vi Torbjørn Jagland så mye at alt som skjer mot han er greit

Misliker vi Torbjørn Jagland så mye at alt som skjer mot han er greit

Skrevet avMichael Breines Oredam 09/10/2016
64495_3

Både de til høyre og venstre for Arbeiderpartiet og de som egentlig har sammenfallende syn i mange saker fremlegger maktarroganse som en årsak til at de har problemer med å like partiet. På overflaten hyggelig, men under spisse albuer, konspirering og utfrysning nesten alle på et eller annet tidspunkt.

Er du aktiv i Arbeiderpartiet skal du være veldig forsiktig å ikke komme på kant med noen.  NATO sjef og en av verdens mektigste menn skriver i sin bok «Min historie» at han sammen med kompiser konspirerte mot Torbjørn Jagland for å få han fjernet fra toppen av Arbeiderpartiet og norsk politikk.

På begynnelsen av 2000 tallet var forholdet mellom de to særdeles dårlig, Jens Stoltenberg forteller at Torbjørn Jagland ikke ville kommunisere, fordi han så konspirasjoner mot han over alt. Jens Stoltenberg var da allerede Statsminister, mens Torbjørn Jagland var utenriksminister og leder av Arbeiderpartiet. Det var lederposisjonen til Torbjørn Jagland han nå var ute etter.

Antagelsen om konspirasjon bekreftet Jens Stoltenberg til de grader ved at han arrangerte hemmelige møter med 3 av 4 i toppledelsen av arbeiderpartiet med det formål å fjerne Torbjørn Jagland. Noe han som kjent lykkes grundig med.

At Norsk presse i forbindelse med boken ikke har reagert kraftigere på konspirasjonen mot Torbjørn Jagland er fordi ingen liker han lenger. Jens Stoltenberg lykkes med andre ord med sin strategi om å latterliggjøre han og utførte gjennom sine kontakter et karakter drap som usynlig bakspiller.

Det er ikke bare feigt, men også fullstendig udemokratisk. Demokratiske prosesser skal være åpne og inkluderende. I Norge har vi parlamentarisme og dermed blir prosessene i partiene en viktig del av demokratiet.

De to står fortsatt i hvert sitt hjørne, denne gangen er det ikke lille Norge, men verden og Europa som kamparena. Jens Stoltenberg som leder for NATO står for en konfronterende linje mot øst og et historisk våpenkappløp, mens Torbjørn Jagland som leder for Europarådet driver skytteldiplomati for samarbeid og fred.

Som leder i Arbeiderpartiet i 10 år og den korte tiden Statsminister var Torbjørn Jagland metodisk og arbeidsom. Litt uspennende, men hans ekstremt dårlige rykte er ufortjent.

Ingen kommentar
0

Du vil også like