Hjem Mat Millioner har besøkt Mathallen

Millioner har besøkt Mathallen

Skrevet avKyrre Dahl 10/10/2017
Mathallen Oslo Foto: Mathallen
Reklame


Mathallen Oslo runder fem år den 12. oktober og er etablert som Oslos storstue for alle som er interessert i mat. På fem år har 6 millioner mennesker vært innom.

Mathallen Oslo ble etablert som en del av utviklingen av Vulkan-området, som var et tidligere industriområde ved Akerselva. Vulkans «Gamle Broverksted» hadde ligget ved den eldste brua over Akerselva siden 1908. Mange var skeptisk til lokaliseringen og konseptet.

I løpet av de første fem årene har Mathallen etablert seg i folks bevissthet. Om lag 40% av de besøkende kommer fra  de to nærmeste bydelene, men Mathallen har også blitt en attraksjon for folk fra hele Oslo, som tilreisende gjerne besøker.

Vi hadde en god idè

– Det eneste vi var sikre på, var at vi hadde en god ide, som det kom til å bli vanskelig å gjennomføre. Vi ville skape den arena som ikke fantes, for unike smaksopplevelser, mennesker og atmosfære, og et samlingspunkt for mattradisjoner og mattrender. På et sted som ikke mange visste om, sier Frode Rønne Malmo, som leder Mathallen og har vært med siden starten.

Mathallen ble etablert som et rent privat initiativ, uten offentlig støtte. Men, aktivitetsnivået er høyt. Tre ganger har Årets Kokk vært arrangert i Mathallen, og det holdes jevnlig arrangementer og konkurranser. Det spilles også inn aktualitetsprogrammer og TV-serier.

Området har fått mye omtale og en rekke priser for byutvikling og bærekraft. I 2013 fikk Mathallen prisen som beste handels- og servicebedrift av Oslo Handelsstands Forening. Andre kjente tilbud på området er Norges nasjonale scene for dans, Dansens Hus og Vulkan Arena. Her finner man også hotellene Scandic Vulkan og PS:hotell. I tillegg har området kontorarealer, skoler og boliger.

I Mathallen skjer det stadig fornyelser, og snart kommer det en ungarsk aktør. Det kommer også en Poke-bar, et Fransk crêperie samt portugisiske «Pastel del Nata».

F7hvordanlage kan du se stadig flere oppskrifter.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like