Hjem Næringsliv Løgner og fyllekjører Tom Rune Pedersen

Løgner og fyllekjører Tom Rune Pedersen

Skrevet avMichael Breines Oredam 09/10/2016
Tom Rune Pedersen

Enda et bevis på at du ikke er smart selv om du er rik. Etter å ha blitt tatt for å kjøre i fylla trodde milliardær Tom Rune Pedersen at ingen ville oppdage han løy i retten for å slippe billigere unna.

Den sjarmerende Bergens milliardæren oppga at han hadde kun en normal inntekt, eller som Hegnar Media kaller det i sin omtale av saken, fattig. Med en formue på 3,4 milliarder kroner ville en promillebot bli dyr, den settes nemlig i forhold til hvilken betalingsevne vedkommende har. Boten som Tom Rune Pedersen fikk var på 75 000 kroner, beregnet ut ifra en inntekt på 50 000 pr mnd.

Bergen tingrett mistenkte han var god for mer penger godtok hans forklaring, en forklaring som ifølge alle solemerker er en ren løgn, lyve i retten under ed har en strafferamme på 5 år.

Hvilken vurdering som lå bak valget om å lyve er det bare han selv som vet, på forespørsel fra Hegnar Media sier Pedersens forsvarer Dag Steinfeld, at han ikke har noen kommentar til dommen. Mulig Tom Rune Pedersen trodde det ikke saken ville bli plukket opp av media

«Siktede har i avhør av 13. juni 2016 oppgitt å tjene 24.500 brutto i måneden», heter det i dommen fra Bergen tingrett.

«I rettsmøtet oppga siktede derimot å ha en inntekt på 40–50.000 kroner i måneden. Ut over dette mente siktede at ligningen for 2014 ga et dekkende bilde for hans økonomi», heter det. Nevnte ligning viser en bruttoformue på 5,1 millioner kroner og en inntekt på 27.410 kroner.

«Siktede har oppgitt at aksjene han eier ikke har noen verdi», heter det videre i dommen. F7 byr med dette kr 1000 for alle hans aksjer og vil videreselge det til inntekt for trafikkofre. Det vil ifølge Kapital sin riking liste gi over 3 milliarder kroner.

Her er listen over Tom Rune Pedersen sine aksjer: Proff , det kan være artig å se om du er en leietager. Man kan også lure på hvorfor ikke Bergen Tingrett har gjort tilsvarende søk.

Da Tom Rune Pedersen ble stoppet klarte han ikke å la være å snøvle til politiet at han var søkkrik og ville bruke 600 millioner kroner på å saksøke politipatruljen hvis de tok en blodprøve av ham.

Det manglet ifølge avisen imidlertid ikke på hint verken til politiet eller tingretten i forbindelse med promillesaken mot Bergens-milliardæren. Det fremgår i dommen at siktede under pågripelsen sa til politiet at «han hadde flere hundre millioner kroner, samt at han ville bruke 600 millioner kroner på å saksøke patruljen som ville ta en blodprøve av ham».

Den alltid solbrune eiendomsinvestoren som eier halve Bergen er ikke ukjent med å bruke ufine metoder for økonomisk vinning, blant annet en sak fra 2013 omtalt i Dagens Næringsliv hvor han sørget for at Zachariasbryggen gikk konkurs.

Ingen kommentar
0

Du vil også like