Hjem Mat Kan Charlotte lage Charlottes iskrem ?

Kan Charlotte lage Charlottes iskrem ?

Skrevet avMichael Breines Oredam 27/08/2016
Charlotte
Reklame


Ikke iskrig i samme kategori som Diplom IS og GB glas i sin tid, eller den hockeyentusiaster inviterer til, men sikkert like fullt av følelser.

Vi kan godt skjønne at Anne Charlotte Bjerke har lyst til å lage iskrem som heter Charlottes iskrem, de vi ikke skjønner er at noen andre ønsker det. Det krangles nå så bustene fyker om merkevaren Charlottes Iskrem i retten.

Spørsmålet er om det er om det er Charlotte Bjerke eller er det Vågå Iskremproduksjon (VIP) som kan bruke varemerket Charlottes Iskrem? Nå har striden havnet i retten.

I 1992 lanserte Anne Charlotte Johansen Bjerke det som på hjemmesiden omtales som Norges første gourmetiskrem. Det gikk ikke veldig bra og etter en stund var det andre som måtte overta, nå er det Vågå Iskremproduksjon (VIP) som lager iskremen.

Saken som foregår i Oslo tingrett prosederer advokat Magnus Stray Vyrje:

«VIP bruker varemerket uten å betale for det og basert på muntlig samtykke. Nå har ikke Bjerke eierinteresser i eller annen tilknytning til selskapet lenger. Selskapets nye ledelse nekter henne kontakt med ansatte og kunder».

Anne Charlotte Bjerke ønsker å overta selv og starte ny produksjon under samme merke og hun vil ha retten til å forby VIP å bruke Charlottes Iskrem-merket.

Det er Vågå Iskremproduksjon og advokat Martin Berggreen Rove naturlig nok helt uenige i. – Bjerke har tidligere, så sent som i mars i år, hevdet at det kun er VIP som kan benytte varemerket Charlottes Iskrem, skriver Rove.

«Det er ingen holdepunkter eller bevis i saken som kan underbygge at VIP har gjort inngrep i Bjerkes varemerkerettigheter eller forberedt seg på å gjøre det», ifølge advokat Rove.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like