Det var flere, spesielt i Midt-Norge som hadde forhåpninger til budsjettforhandlingene, Rock City skulle ved hjelp av Venstre og Krf få tilbake bevilgninger på samme nivå som tidligere.

Fasiten er at den kulturelle spaserstokken opprettholdes, mens Rock City går en meget uviss fremtid i møte. Kan man ikke kombinere, sende gamle trønderrockere til gamlehjem for å underholde. Det sparer tid og miljø ved at de kan sjekke inn etter endt konsert.

Det går fint å trampe takten til «Levva livet» mens du får tilførsel av ekstra oksygen.

Den kulturelle spaserstokken opprettholder sine 30 millioner i neste års budsjett etter ekstraomgangene i behandlingen av statsbudsjettet. Da forlaget om kuttet kom ble det rabalder, ingen ville at våre eldre skulle sitte alene uten kulturtilbud. Skuespillere og musikere lyser opp i hverdagen deres og kuttet ble raskt upopulært og ikke overraskende kom pengene tilbake på budsjettet.

Rock City derimot fikk ikke støtte utenfor en liten krets i Namsos og sentrert har heller ikke ifølge kulturpolitikerne klart å fylle sin misjon. Nemlig å være et nasjonalt senter som rock. Fokuset på bart og vest har gjort at kritikerne som kaller det et nasjonalt senter for trønderrock langt på vei har klart å føre bevis for sin sak.

Les også: Mer pengetrøbbel for Rock City

Rock City har ikke kommet ut av ekstrarunden om budsjettet med en krone ekstra. Når selv Arbeiderpartiet som i sin tid ivret for opprettelsen av sentret har sittet helt stille og latet som ingenting var ikke resultatet overraskende.

Hva som nå skjer med Rock City er det ingen som vet.