Hjem TV Hvite raser mot ny Netflix-serie

Hvite raser mot ny Netflix-serie

Skrevet avKyrre Dahl 14/02/2017
Dear White People. Foto: Netflix
Reklame


Netflix har nylig lansert den første traileren for sin nye serie: «Dear White People», som blir lansert i april. Men de første sekundene man ser av filmen har fått sosiale medier til å koke over, av hvite som mener at dette er rasisme mot dem. 

Traileren er bare 34 sekunder lang, men har provosert mange kraftig. I den lille snutten kan man høre en programleder i radio forteller hva som er akseptabelt å ha på seg på Halloween for hvite mennesker, og hva som ikke er akseptabelt å kle seg ut som:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=1LzggK5DRBA]

Deretter ser man bilder av hvite ungdommer som har farget seg brune, i et forsøk på å kle seg ut som afroamerikanere, med gullkjeder og pistoler. Det er dette som har fått mange hvite til skrike opp om rasisme ( mot hvite ). Enkelte har til og med avbestilt Netflix på grunn av dette.

 

Basert på en prisbelønt film

Dear White People er basert på en film fra 2014 som vant en pris under filmfestivalen Sundance. Den handler nettopp om rasekonflikter ved et av de mest respekterte universitetene. En av de berømte scenene i filmen er nettopp det som skjer i forbindelse med at hvite studenter kler seg ut som svarte.

Manusforfatteren for TV-serien er Justin Simien, som også skrev manus til filmen med samme navn. I en kommentar sier Simien at kritikken mot traileren viser akkurat poenget han tar opp i filmen.

TV-serien har premieren på Netflix i april og i hovedrollene finner vi blant annet Brandon P. Bell, Logan Browning, Antoinette Robertson. DeRon Horton og John Patrick Amadori.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like