Hjem Kunst Hva skal vi med Bjarne Melgaard ?

Hva skal vi med Bjarne Melgaard ?

Skrevet avMichael Breines Oredam 25/01/2017
the reaper

I disse dager vurderer Riksantikvaren om Edward Munch sin tomt på Ullern i Oslo skal gjøres om til et døds hus, eller som Bjarne Melgaard kaller det «a house to die in».  Han klart å kravle seg opp på toppen av kunst Norge sin kjendistopp, ved å både være ekkel og lage ekkel kunst. Det er ingen grenser, han benytter død, pedofili, gørr og blod for å fremme seg selv. Det triste er at han lykkes det finnes en lang rekke mennesker rundt om i landet som er så usikre på seg selv at de kaster seg på hva det skal være.

Det er ikke tilfeldig at det er de helt uten interesse for kunst som støtter Bjarne Melgaard, enten han prøver å få sine overbetalte smørerier gjennom tollen eller som nå, til tross for protester fra naboer og de som er opptatt av arven etter Edward Munch skal bygge et dødens hus.

Er alt greit bare man er en kjendis, prosjektet dødens hus ville aldri vært i nærheten av å bli vurdert hvis ikke det var en kjendis som stod bak.

Ifølge NRK støtter imidlertid Oslos turistsjef Christan Lunde prosjektet. Han tror huset kan bli en turistmagnet.

Også byantikvar Janne Wilberg har snudd i saken og støtter nå et nedskalert prosjekt etter at huset er flyttet ut av fredningsområdet. ( i en tidligere beskrivelse skulle det ikke bare ligge på tomten, men på et område av tomten som var fredet) . En spennende kombinasjon mellom kunst og bolig er holdningen nå fra Wilberg.

Selv om det nå ser ut som om slaget er tapt, kan man håpe noen tar til vettet og stopper dødens hus.

 

 

 

Ingen kommentar
0

Du vil også like