Hjem Politikk Hva har skjedd med Norge?

Hva har skjedd med Norge?

Skrevet avMichael Breines Oredam 02/08/2017
20170424_083411
Reklame


Vi selger våpen til terrorister, vi lar fredsprisvinnere råtne i fengsel og dø på grunn av handel, vi stenger grensene for mennesker i nød, vi lar kvinner og barn drukne i Middelhavet, vi er ikke imot avvikling av atomvåpen og vi gir skattelette til de aller rikeste samtidig som antall fattige øker kraftig.

I dagens VG kan vi lese at Milliardær Fred Olsen ønsker å bevæpne redningsskøytene med missiler. Redningsskøytene kan nemlig bidra til å styrke forsvaret av Norges kystlinje. Han vil ta noe grunnleggende godt, noe som skaper trygghet på sjøen og gjøre det til et redskap for vold og krig. Er det ingenting som er hellig lenger? .

Kanskje er det riktig å bygge om redningsskøytene til krigsskip nå som vi ikke lenger er en fredsnasjon.

Norge er ikke til å kjenne igjen, tidligere ute på reise kunne vi smile og forteller at vi kommer fra Norge, et empatisk demokrati hvor ingen faller utenfor, hvor vi har likeverd og brorskap. Vi er verdensmestre i u-hjelp og når noen trenger hjelp strekker vi ut en hjelpende hånd.

Ikke siden andre verdenskrig har flere mennesker i verden vært på flukt, samtidig tar vi imot færre og færre.

Det er uendelig trist at vi som kommer fra et av de vakreste landene i verden, nå har blitt så steinharde. Nesten umerkelig har vårt hjerte frosset til, Når jeg nå er på reise har jeg lyst til å ta på en burka så ingen ser hvor jeg kommer fra. Stappmett hvit mann som pusher femti signaliserer ikke bare penger, men signaliserer også å være en arrogant drittsekk som ikke bryr seg om andre enn seg selv.   Hvis man i tillegg legger seg inn på All Inclusive og ligger og snakker om at vi er verdens rikeste land og at alle kommer til Norge for å ta fra oss godene våre er bildet komplett.

Vi selger våpen til terrorister

Saudi Arabia er det fremste landet i verden til å finansiere og bygge opp terror over hele verden, vi har dem som en viktig handelspartner som vi selger våpen til. Så ivrige er vi på å gjøre de til venner at vi ikke nevner at vi er imot bombing av sivile i Jemen, hengig av vantro på som en del av offentlig underholdning, undertrykking av kvinner, slavearbeidere fra fattige land og og oppbygging og finansiering av fundamentalist moskeer over hele Europa.  Istedenfor tar vi med Kronprins Håkon Magnus for sikre milliardsalg av våpen.

Vi lar fredsprisvinnere råtne i fengsel og dø

I 2010 fikk den kinesiske opposisjonelle og intellektuelle Liu Xiaobo Nobels fredspris for sitt arbeid for menneskerettigheter i den «kommunistiske» ettpartistaten Kina. I fengsel for sine meninger ble syk i fengsel og døde nylig uten at det offisielle Norge gjorde noe for å avhjelpe hans situasjon. Nå er alle glade, forholdet til Kina er i ferd med å normaliseres, igjen kan våre politikere og byråkrater treffe sine kinesiske kolleger til hyggelig samkvem.

Kinesiske Liu Xiaobo har sittet i arrest på grunn av sin kritikk mot regime i Kina, Norge ble straffet med restriksjoner. Liu Xiaobo dødssyk og døde uten at statsminister Erna Solberg engang ville uttale seg.

Vi stenger grensene for mennesker i nød

Kampen mot terror har blitt til en kamp mot flyktninger, vi har gjort de største offrene for krig og terror til syndebukker fordi høyreradikale krefter trenger makt. For ikke lenge siden kunne Sylvi Listhaug stolt proklamere stolt at Norge er på historisk lave nivåer for innvandring og asylsøkere. Dette er samtidig som verden har historisk høye nivåer av folk på flukt fra nød og krig. –  At man i Norge i dag kan slå politisk mynt på at vi ikke hjelper mennesker i ytterste nød, men overlater de til menneskesmuglere, drukningsdød i middelhavet og internering.

Lar kvinner og barn drukne i middelhavet

Mennesker på flukt forsøker å komme til Europa med båt fordi de aldri, selv med pass ville komme seg på et fly. menneskesmuglere tar dem med å skrøpelige fartøyer med stor sjanse for forlis og død ombord. Sylvi Listhaug, vår innvandringsminister benyttet sin første dag på jobb fra fødselspermisjon kreve at vi kaller tilbake redningsbåter fra middelhavet. «Det vil gi alle en lærepenge».

  • I valget mellom å dø nå eller muligens dø senere velger de fleste det siste alternativet.

Norge har blitt en bremsekloss i arbeidet for å avskaffe atomvåpen.

Atomvåpen er de eneste våpen som kan utslette hundretusenvis av menneskeliv i en eneste detonasjon. FN har i flere år arbeidet for avskaffelse av atomvåpen og fått et vedtak for å arbeide mot en atomvåpenfri klode. USA er en av få nasjoner i verden som faktisk stemte mot forslaget. Norge som følger alt de gjør og stemte ikke for forslag.

 

 

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like