Hjem Samfunn Høyreekstremister prøvde å skylde på muslimer

Høyreekstremister prøvde å skylde på muslimer

Skrevet avMichael Breines Oredam 15/04/2017
dortmund
Reklame


Umiddelbart etter angrepet på Dortmunds spillerbuss fikk media en strøm av anonyme henvendelser om at det var Islamister som stod bak bombeangrepet. Tyske  myndigheter derimot var meget forsiktige med å konkludere og holdt frem at det kunne være andre. Nå viser det seg at at høyreekstreme stod bak og prøvde å legge skylden på islamister.

De brevene som ble funnet i etterkant skulle det liksom være IS som tok på seg ansvaret, brevene var så uproft laget at de raskt så at dette måtte være fake. Allerede hadde nyheten om islamist angrepet på Dortmumd spredd seg verden over.

Det var ikke bare brevet som avslørte de høyreekstreme, også gjennomføringen var lite effektivt og uvanlig for et koordinert terrorangrep. Det at bare en spiller flikk splinter i armen og brakk et håndledd er for IS et mislykket angrep. Et gjennomført angrep fra islamister er nesten alltid ekstremt blodig og skal skremme samfunnet til å gjøre feil.
«Tre identiske brev ble funnet nær plassen der angrepet mot spillerbussen ble utført. I brevene sto det at angrepet ble utført «i Allahs navn» og som hevn for at tyske fly ble brukt i kampen mot IS i Syria», meldte ARD.

Aktor i saken Frauke Köhler sier etterforskningen sår betydelig tvil rundt brevene og at det kan være snakk om forfalskninger.  Bild rapporterer fra etterforskningen : «Omstendighetene får oss til at tro at det er mest nærliggende at de skyldige har bakgrunn i høyreekstreme miljøer».

Det er skremmende hvor lett media manipuleres til å spre falsk informasjon, Det kan være lurt å vente med å konkludere til fakta ligger på bordet.

Dortmund-spilleren Marc Bartra pådro seg skader i hånden under angrepet mot spillerbussen tirsdag. Han ble operert denne uken og er ute av spill i minst fire uker.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like