Situasjonen til George RR Martin ligner mer og mer på sagnet av om skilpadden og haren hvor TV serien sakte men sikkert tar igjen forfatteren som ligger og slapper av. Nå er det på tide med en skikkelig «wake up call» for George RR Martin eller så taper han kampen mot klokka.

HBO sin femte sesong er i ferd med å bruke opp alt materialet fra Martin sine fem publiserte Song of Ice and Fire bøker. Filmingen av sesong seks skal begynne i slutten av juli i Spania og Belfast. Det er en stor sjanse for at neste sesong får på luften før den nye romanen får sjansen til å bli utgitt. Dermed vil hele prosessen bli satt på hodet. «Bok først tilpasning etterpå».

Fans har ventet på en ny bok lenge nå, helt siden 2011, forfatter Martin har lovet at boken skal komme ut før sesong seks er på lufta.

«Kanskje jeg blir altfor optimistisk om hvor raskt jeg kan fullføre, men jeg avlyste to kongress opptredener (San Diego Comic Con og World Convention), jeg skru ned på antallet intervjuer – jeg rydder unna for å kunne få dette gjort» sa han til Entertainment Weekly.

Likevel er den offisielle utgivelsesdatoen fortsatt ukjent.