Hjem Politikk Frp er mest kriminelle

Frp er mest kriminelle

Skrevet avKyrre Dahl 07/09/2017
tvangstorting_1035733a
Reklame


På oppløpssiden av årets valgkamp har M-Brain Norge laget en studie om hvordan politikernes kriminalitet fordeler seg mellom partiene.

I den ferske studien har M-brain  samlet sammen og analysert medieomtalen til våre folkevalgte knyttet til deres egen omgang med loven – som de er satt til å forvalte. Studien viser hvordan politikernes kriminalitet fordeler seg mellom partiene etter hva som kommer frem i mediene.

Våre folkevalgte har vært negativt involvert i 1 122 ulike medieoppslag på grunn av egne kriminelle forhold de siste fire årene.

Medieoppslagene fordeler seg over 64 saker og mellom samtlige av partiene som har representanter på Stortinget. Studien rommer ikke bare stortingspolitikere, men også folkevalgte på kommune- og fylkesnivå.

– De borgerlige partiene er hyppigst representert i statistikken. FrP har generert 369 (32%) medieoppslag på grunn av kriminalitet i egne rekker, mens Høyre har 313 registrerte medieoppslag. Dernest følger Arbeiderpartiet med 173, Venstre med 152, KrF med 73, MDG med 26, Sp med 14 og SV med 1 medieoppslag.

Overgrep mot barn går igjen

– Overgrep mot barn er den formen for kriminalitet som har fått størst dekning av de 1 122. Hele 505 av oppslagene har handlet om dette. Det tilsvarer 45%. Ellers følger korrupsjon med 102 oppslag og datakriminalitet med 86.

– Den største enkeltsaken i perioden er saken mot FRP-politikeren Sigbjørn Flørli som ble dømt for overgrep mot sin mannlige barnevakt. Flørli ble også dømt for overgrep mot en mindreårig jente og disse to sakene går noe over i hverandre i medieomtalen.

På andreplass i omfang finner man en Venstre-politiker som ble anmeldt for å ha voldtatt en mindreårig jente på ungdomsleir. Denne saken fikk 91 medieoppslag.

På tredjeplass finner man Høyre-mannen Jan Sverre Stray som ble siktet for korrupsjon, men som senere ble frikjent. Saken genererte 90 oppslag.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like