Hjem TV Følg reinen minutt for minutt

Følg reinen minutt for minutt

Skrevet avKyrre Dahl 18/04/2017
FOTO: EDMUND JOHANNES GRØNMO / NRK
Reklame


Er du opptatt av action og spenning? Da er det bare å benke seg foran PC-skjermen når NRK nå skal sende direkte fra reinflytting på Finnmarksvidda i en uke. Du kan til og med se det hele med reinens øyne!

Over 1000 reinsdyr skal flyttes fra vinterbeite til sommerbeitet, og ett av dem har kamera på hodet. NRK fortsetter suksessen med sakte-TV og følger altså reinflokken over vidda og ut til kysten.

Vandringen mot sommerbeite starter når flokkens matriark er klar og hun tar ikke hensyn til sendeskjemaet. Sendingene starter uansett 21. april klokken 19.55, og hele vandringen kan følges døgnet rundt på NRKs nett-TV.

– Vi vil gi publikum innblikk i noe som de fleste ikke får oppleve, nemlig å være med på reinsdyrenes vårflytting, sier prosjektleder Per Inge Åsen i NRK Sápmi.

– Drømmen er å avslutte sendingen med en kalvefødsel etter at reinsdyrene har svømt over til Kvaløya, sier Åsen. Men, uansett vil bildene fra svømmingen fra fastlandet til Kvaløya være spektakulære. Bare det gjør det verdt å sitte og se på hele sendingen, sier han.

 

Komplisert teknisk overføring

NRK bruker droner for å få best mulige oversiktsbilder. Teamet bruker skutere for å ta seg frem og har også utstyrt en rein med et lite kamera slik at publikum får se vandringen «med reinens øyne».

Det går mot en svært spennende finale når reinflokken mot slutten av ferden skal svømme over Kvaløysundet. Her må man holde pusten når Sara-familien bremser flokken til det er rette forhold mellom flo og fjære på grunn av den sterke strømmen.

Sendingene pågår i en uke og avsluttes på ettermiddagen torsdag 27. april. Alt kan du altså følge direkte på strømme-TV.

Reklame

Ingen kommentar
0

Du vil også like